Blog Posts - Blogger Tips



Memasang Gadget Profil Facebook di Blogger

Mengapa Memasang Gadget Profil Facebook di Blogger? Catatan Si Boy – Banyak blogger yang memasang lencana/badges di blog yang dimiliki. Pemasangan ini tentu mempunyai tujuan dan tergantung keinginan pemilik blog. Beberapa tujuan pemasangan lenc...
by Catatan si Boy on Aug 30, 2016

Cara Memasang Gadget Fans Page Facebook pada Blogger

Catatan Si Boy – Pada artikle sebelumnya telah dibagikan cara membuat fans page facebook untuk blog anda. Fans page tersebut dapat dipasang pada blog anda untuk menjaring ‘likers’. Likers tersebut bisa menjadi pengunjung setia blog...
by Catatan si Boy on Aug 30, 2016

5 sites to submit your posts to boost traffic instantly

New bloggers often search "how to boost or increase traffic instantly" and don't find any answer or usually get answers that are not satisfactory. So they head towards fake traffic or seo. Fake traffic is obviously useless because you don't either ge...

How to use google fonts on blogger blogs

Font is one of the things that makes a site look great. A font gives your writing skills a style which impress your readers therefore choosing best fonts for site is really important. Especially in-case of fashion blogs font style is very important.

How to index blogger posts faster

Every new blogger want to increase blog traffic fast, for this you need to index your blog fast.Indexing a new blog can take two weeks or more normally but we can fasten this process by simple tricks.Actually this process include two steps.In first s...

How to set custom post title and logo in feedburner emails

Feedburner is used by every blogger to send mails to their subscribers and hence its optimization is very important to let subscribers get maximum of it. Though I haven't shared much about feedburner except how to set it up. So I decided to share a n...

How to add twitter cards in blogger

You might be thinking, why I am posting about Twitter again because I have recently created a post about Twitter follow box and before that I have also created some posts about twitter like Twitter animated bird gadget and some other posts. But the r...

How to be a successful blogger? – Tips and Guides

Today it is not easy to make good market on the internet and for that you have to be very dedicated and you must have the passion towards the work that you do. In order to have a good market on the internet then you must know that successful blogger...
by Tech Holics Blog on Aug 23, 2016

Google Drive Akan Di Tutup Tanggal 31 Agustus 2016

Google akan menutup layanan drive google ( google drive ) tanggal 31 Agustus 2016. Google mengirim pemberitahuan akan menutup layanan google drive kepada pengguna yang selama ini menggunakan google... Visit My Blog for Fresh content...
by CYBERMALES on Aug 18, 2016

Anak aktif? Apa perlu kita buat?

Assalamualaikum Bila anak dah semakin meningkat usianya..Perangainya juga semakin meningkat..Kekadang boleh buat umi sakit kepala.Nak lagi bila di dalam kereta..Ish..ligatnya dia,nak ke sana sini,nak kebelakang.puas ke belakang nak ke depan pulak.
by kisah si dairy on Jul 17, 2016

How To Index Blogger Posts Faster

Every new blogger want to increase blog traffic fast, for this you need to index your blog fast.Indexing a new blog can take two weeks or more normally but we can fasten this process by simple tricks.Actually this process include two steps.In first s...

How To Add Twitter Cards In Blogger

You might be thinking, why I am posting about Twitter again because I have recently created a post about Twitter follow box and before that I have also created some posts about twitter like Twitter animated bird gadget and some other posts. But the r...

How To Add Twitter Cards In Blogger

You might be thinking, why I am posting about Twitter again because I have recently created a post about Twitter follow box and before that I have also created some posts about twitter like Twitter animated bird gadget and some other posts. But the r...

Susahnya nak tinggalkan dia dengan babah

Assalamualaikum Walaupun muka secetak dengan babah dia,tapi tetap taknak tinggal dengan babah dia.Pantang tak nampak kelibat umi dia,habislah dia mengaruk tak hengat..Penat babah dok pujuk,tapi tetap jugak menangis. Sudahnya,umi cepat-cepat amb...
by kisah si dairy on Jul 3, 2016

Cara Mengatasi Error Website Links di CHKME

budi-rezpector.com - Cara Mengatasi Error Website Links di CHKME. Sobat blogger, bagi kalian yang suka cek kekuatan SEO blog di situs CHKME, pasti ingin sekali agar blognya bisa SEO 100% di chkme dengan maksimal. berikut mengatasi error-error yang...

TIPS SERVIS KERETA ( UNTUK WANITA BERKERETA )

Assalamualaikum Aku ada terbaca tentang Tips Servis Kereta khasnya untuk kaum wanita di luar sana.Ia juga sangat bermanfaat untuk aku sendiri dan sebab itulah aku nak share tips tu di blog ni.Kekadang kita orang perempuan ni,bila bab servis kereta...
by kisah si dairy on Jun 26, 2016

Panduan bawa anak keluar shopping raya

Assalamualaikum Ada aku cerita kat korang kan tentang kes shopping semalam di entry satu family demam.Di dalam entry tu aku ada selitkan cerita aku tershopping sikit baju anak-anak kan.ececehhh... Kalau ikutkan husband aku semalam,memang dia ta...
by kisah si dairy on Jun 22, 2016

Perkara yang perlu dilakukan apabila anak Tercekik

Assalamualaikum Bunyi menakutkan kan..Tapi itulah terjadi pada Naura baru-baru ni..Bukan membiarkan dia makan tanpa pengawasan..Tapi kesilapan kerana dia ada memasukkan benda lain dalam mulut ketika itu,aku pulak cepat -cepat keluarkan.Tapi tak sa...
by kisah si dairy on Jun 20, 2016

Suka sangat bermain di dapur,umi yang gerun!

Assalamualaikum Bila umi dan babah berbuka,macam nilah dia.Ada je aktiviti dia yang dia buat kat dapur umi ni.. Nak block dia kat rumah macam kesian pulak..Kalau tak duduk dalam walker ni,entah kemana jelah dia pergi.Habislah pinggan mangkuk...
by kisah si dairy on Jun 19, 2016

Pengertian Dari JavaScript

Apa itu JavaScript? JavaScript adalah bahasa pemrograman tingkat tinggi dan dinamis. JavaScript populer di internet dan dapat bekerja di sebagian besar penjelajah web populer seperti Internet Explorer (IE), Mozilla Firefox, Netscape dan Opera. Kod...
by beginikey on Jun 9, 2016


Trending Topics

Close