Blog Posts - Dari Hati



my self and blog

Assalamualaikum♥terima kasih yang tak terhingga sebab sampai ke harini masih lagi ada yang sudi singgah follow dan baca entry blog ni. sebagai perkenalan nama aku Intan Saffyna, umur aku.... sila baca sampai habis.. aku akan selitkan di penghujung...
by Intan Saffyna on Nov 30, 2016

Pengalaman Bersalin | #Part 2

Salam Ladies ♥continue : Pengalaman Bersalin #part 1harap takde yang bosan sebab entry ni sangat panjang. sangat ehh :)malam tu,aku solat hajat sepaya urusan bersalin aku dipermudahkan,aku minum banyak minyak kelapa dara bagi bukaan buka. berdoa. t...
by Intan Saffyna on Nov 21, 2016

Tamak cinta (versi Berangan lebih )

Puisi kata lalu ini di kedepankan kerana hati seakan mengalami frasa ulangan. Satu satu aku duduk depankan. Kenangan lurus, tragedi senget dan luka semalam Aku susun carik-carik kecil ditelapak tangan . Aku mahu semua. Tolong jangan tertinggalk...
by Kita Milik DIA on Jul 2, 2013

AJARI AKU

AJARI AKU Ajari aku ikhlas untuk dapat merelakan. Ketika aku harus kehilangan. Ajari aku sabar untuk bisa menerima. Ketika hatiku terluka. Ajari aku tegar menghadapi semuanya. Ketika aku dalam ujian. Ajari aku tuk tetap tersenyum menyembunyikan segal...
by Artikel Kesehatan dan Tips on Jun 22, 2013

Curhatan Dari Hati Cewek Cantik Jurusan Teknik

KAPAK Comunity | Curhatan Dari Hati Cewek Cantik Jurusan Teknik. Pada postingan sekarang ini KAPA Comunity akan berbagi sebuah curhatan cewek cantik yang sudah kuliyah di dan masih merindukan masa-masa sekolahnya dulu. seperti apa ceritanya....??? la...
by KAPAK Comunity KC on Jun 17, 2013

Curhatan Dari Hati Cewek Cantik Jurusan Teknik

KAPAK Comunity | Curhatan Dari Hati Cewek Cantik Jurusan Teknik. Pada postingan sekarang ini KAPA Comunity akan berbagi sebuah curhatan cewek cantik yang sudah kuliyah di dan masih merindukan masa-masa sekolahnya dulu. seperti apa ceritanya....??? la...
by KAPAK Comunity KC on Jun 17, 2013

KETIKA RINDU TERPISAH JARAK DAN WAKTU

Ketika engkau begitu merindukan seseorang yang sangat engkau sayangi nun jauh disana. Maka rindukanlah dia dalam setiap doamu. Rindukanlah dia dalam setiap sujudmu.Pintala h agar dia selalu berada di jalan_Nya.Pinta lah agar dia selalu menjaga hatiny...
by Artikel Kesehatan dan Tips on Jun 14, 2013

CARAKU MENJAGA CINTAKU

Sengaja aku tak menghubungimu, Tak juga mengirim pesan untuk menanyakan kabarmu. Mungkin ini tak biasa, Tapi bagiku, Inilah cara terbaik mencintaimu. Aku mencintaimu dengan cara menjauh darimu, Bukan karena aku mulai tak menyukaimu, Justru karena ak...
by Artikel Kesehatan dan Tips on Jun 12, 2013

Di Atas sajadah Cinta

YA ALLAH diatas sajadah cinta ini ku berdoa... satukan kami dalam ikatan suci yg engkau ridhai kami berdua ingin bahagia karena ridhamu ya rabb berikan kami kesempatan itu ya ALLAH… jaga cinta kami ya ALLAH hngga waktux engkau halalkan bgi kami Kab...
by Artikel Kesehatan dan Tips on Jun 12, 2013

Jumpa gadis bernama Syifaa

Mula rasa macam tertakdir tak bersua bila katanya ada kelas. "Akak , akak ada sini berapa lama? kita ada kelas sampai petang ". Sms nan satu itu buat hati kelabu semula. Encik hajat macam jauh . Bermesej satu dua lagi . Dan berselang seli dengan pan...
by Kita Milik DIA on Feb 2, 2013

Mahu

Kredit gambar: Shell oleh ~Ninoness "Eh, duduk bawah cengkerang, bawah tempurung, nampakkah luar?" Mungkin, soalan itu adalah soalan yang sukar dijawab, daripada segi emosi.  Mungkin sekali, kerana seorang perempuan memang berselirat dengan e...
by Batu dan Kerikil on Dec 7, 2012

Nukilan Hati

Semalam ku rebah..Hari ini ku cuba bangkit dan berdiri lgi..Esok aku masih tak tahu adakah aku masih mampu berdiri lagi..Bagaimana dengan lusa...Apakah aku bisa terusberdiri dan berlari..Harapan ku hancur berkecai semalam..Tapi hari ini aku mendapat...
by Minds Of Generations on Dec 1, 2012

Saya : Sebuah

Gambar : these hands by *michellis13"Abstrak. Kadangnya, ideal untuk digapai. Tapi, ideal tidak semesti utopia."   Bunyi cengkerik pun tiada. Bunyi motor dan deruman enjin langsung sifar. Tanganku tergawang di udara. Baw...
by Batu dan Kerikil on Nov 1, 2012

Bentuk-bentuk marah

Bentuk-bentuk marahReviewed by Yudha on May 9.Rating: 5.0Bentuk-bentuk marahMenurut Wetrimudrison ada lima bentuk-bentuk marah yaitu: 1) Kesal atau mengkal Kesal dan mengkal adalah efek dari rasa kekecewaan Menurut Wetrimudrison ada lima bentuk-bentu...
by psikologi on May 8, 2012

Nota Buat Pengantin Baru ( indahnya bernikah ! )

Ini penulisan khas untuk dua sahabat akrab Anem .  Selamat bertemu pemilik rusuk kamu . Bisik hati dari kejauhan sementelah mengetahui perkhabaran penukaran status single kepada double tidak lama dulu . Barakallah  . Alhamdulillah , gembira...
by Kita Milik DIA on Mar 24, 2012

Sudahkah Anda siap menjadi orang sukses?

Siapa yang tidak ingin sukses? Siapa yang tidak ingin kaya? Siapa yang tidak ingin menjadi orang yang berhasil secara materi dan finansial. Anda yang membaca ini semua pasti menginginkannya. Tetapi permasalahannya adalah, apakah Anda benar-benar s...
by Sisi Lain on Oct 26, 2011

Pengangguran Tanggungjawab Siapa?

Suatu ketika saya melihat sebuah tayangan di televisi, dalam sebuah wawancara di studio televisi tersebut nara sumbernya adalah seorang pengangguran dan seorang Dirjen di Depnakertrans. Ketika seorang penganggur tersebut di beri kesempatan bicara, di...
by Sisi Lain on Jan 24, 2011

[Kutipan dari koran masa depan] RCTI RESMI TUTUP

Jakarta, Jumat Kliwon 13 Januari 2011. Sindo. Sehubungan semakin menurunnya rating semua acara di RCTI akbibat kurangnya independensi dan balancing dalam pemberitaan berakibat kini RCTI nyaris siaran tanpa penonton dan tanpa iklan. Praktis, sejak be...
by Sisi Lain on Nov 7, 2010

Indahnya Jatuh Cinta Setiap Hari

Ingat saat-saat pertama menjalin hubungan dengannya? Tentu indah bukan saat itu? Namun terkadang waktu berjalan membawa kita menuju lunturnya kasih sayang dan kemesraan. Tak ubahnya baju yang sudah mulai usang, kemesraan pasanganpun kerap kali berkur...
by Sisi Lain on Oct 30, 2010


Trending Topics

Close