Blog Posts - Detox Shaklee



10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee

Kita pernah dengar beberapa pemimpin dunia menjalankan rawatan cuci darah untuk mengekalkan kesihatan mereka dan untuk kelihatan sentiasa segar dan bertenaga. Rawatan cuci (detox) darah ialah proses mencuci darah daripada segala toksin yang mencemar...
by Vitamin Cerdik on Aug 21, 2016

76kg Berjaya Diturunkan Oleh Peserta Detox Shaklee

Seminggu yang lalu peserta #JomDetox Shaklee telah sekali lagi mengadakan program detox mereka. Ada yang pertama kali hendak detox, tak kurang yang telah 4 kali detox seperti saya. Ini gara-gara penangan raya dan belum dapat berat yang dihajati. Jadi...
by Vitamin Cerdik on Aug 17, 2016

Diet Rendah Karbohidrat vs Diet Seimbang

Ada beberapa orang yang bertanya saya sekiranya hendak amalkan diet tanpa karbohidrat, adakah berkesan dan apa pandangan saya. Amboi dah macam diet konsultant pulak saya ni. Baru loss berapa kg je ni. Ok terima kasih kepada yang bertanya. Saya cuba s...
by Vitamin Cerdik on Aug 16, 2016

Fungsi Pelbagai Jenis Detox Ke Atas Tubuh

Sebelum ini saya ada tuliskan posting berkenaan pelbagai toksin yang ada dalam tubuh kita. Tapi ada juga yang bertanya berkenaan jenis-jenis detox yang saya pun kurang mahir juga. Namun, sebab anda, saya study jugalah berkenaan jenis-jenis detox ni.
by Vitamin Cerdik on Aug 10, 2016

Berat Maintain Walaupun Raya

Sebelum ni ada kan saya maklumkan tim #JomDetox ada buat program untuk detox raya. Almaklumlah raya makan macam-macam segala contohnya rendang, ketupat, lemang di samping hadiri berpuluh-puluh majlis raya di sana-sini. Haruslah berat badan itu naik d...
by Vitamin Cerdik on Aug 4, 2016

Resveratrol dan Cucurmin Membantu Merawat Sopak / Vitiligo

Alhamdulillah dapat akhirnya luangkan waktu untuk buat posting. Lepas raya agak sibuk dengan urusan peribadi. Antaranya menjaga anak-anak tidak sihat (lepas raya daripada kampung 2 orang anak tidak sihat) dan urusan kematian. Untuk pengetahuan, nenda...
by Vitamin Cerdik on Jul 26, 2016

Pinggang Dari 41 kepada 36 Dalam Tempoh 27 Hari Sahaja

Saya hendak reveal kisah benar saya sendiri. Saya berjaya turun 4kg masa bulan puasa! Bukan mudah untuk semua orang! Dan 4kg itu sebenarnya banyak sebenarnya, kalau sebelum ini berat statik atau naik je memanjang. Jadi dapat turun 4kg memang pengala...
by Vitamin Cerdik on Jul 14, 2016

Diet Pemakanan Semasa Proses Detox

Ok dalam posting kali ini saya ingin kongsikan dengan anda pemakanan yang terbaik diambil semasa proses detox. Bagi yang membeli set detox shaklee, menu dan panduan pemakanan adalah diberikan secara percuma. Jadi dalam posting ini saya hanya kongsika...
by Vitamin Cerdik on Jul 10, 2016

Turunkan Berat Badan – Detox Hati Anda

Menjaga hati anda sihat dan bebas daripada toksin adalah satu langkah penting untuk penurunan berat badan yang berkesan dan secara beransur-ansur. Dalam posting ini, kami akan menerangkan kepada anda beberapa garis panduan mudah untuk detox hati an...
by Vitamin Cerdik on Jun 14, 2016

5 Sebab Anda Perlu Detox Dengan Program Detox Shaklee

Mungkin masih ada yang blur tentang kenapa mesti ikuti program detox Shaklee. Program detox Shaklee diperkenalkan sejak April 2016 yang lalu. Kalau ikutkan program ini selama 3 bulan, jadi hanya ada 1 bulan sahaja lagi peluang untuk anda menyertai pr...
by Vitamin Cerdik on Jun 12, 2016

Cara Kurangkan Visceral Fat Dengan Mudah dan Selamat

Ada sapa tahu apakah visceral fat? Saya tahu pasal visceral fat ini baru juga tahun lepas. Masa itu dikhabarkan visceral fat ini memang membahayakan kesihatan. Saya pernah cakap kan saya kadang itu ada rasa degupan kuat pada dada yang berlaku jarang,...
by Vitamin Cerdik on Jun 7, 2016

Apa Yang Menarik Promosi Shaklee Jun 2016

Alhamdulillah Mei 2016 berlalu dengan sebuah kejayaan. Alhamdulillah OV grup makin meningkat, insyaAllah saya pun yakin #anahandfriends akan mengorak langkah lebih besar untuk bulan ini dan bulan-bulan seterusnya. Bulan Jun 2016 adalah bulan berpuasa...
by Vitamin Cerdik on May 31, 2016

Produk Percuma Shaklee Sempena National Conference 2016

Shaklee akan menganjurkan seminar sehari iaitu National Conference 2016 bertempat di Pusat Konvensyen Sunway. Macam biasa, selain meraikan kejayaan semua business leaders, ada booth untuk check kesihatan dan boleh juga beli produk yang anda inginkan.
by Vitamin Cerdik on May 24, 2016

Pengalaman Detox 30 Hari Dengan Shaklee

Dalam posting terdahulu saya ada share sikit berkenaan saya ada ikuti detox pilot tim dengan Shaklee. Sebenarnya tim yang saya ikuti ini di bawah kelolaan nenek Shaklee saya, Master Nurlaila. Memang membantu sangat dan teruja mengikutinya. Disebabkan...
by Vitamin Cerdik on May 19, 2016

Diet Detoks vs Eat Clean

Apa beza Eat Clean dengan diet detox? Ramai yang beritahu saya, mereka keliru antara eat clean dengan diet detoks. Tentu bukan mereka sahaja, bahkan anda pun mungkin ada yang belum faham. Betul tak? Jom kita fahami konsep dulu ya. Apakah Eat Clean...
by Vitamin Cerdik on May 15, 2016

Maklumat Program MummyDetox

Maklumat Program MummyDetox Assalamualaikum, Terima kasih kerana menziarahi blog MummyDetox powered by Vitamin-Cerdik dan Shaklee. Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahi rahmat dan kasih sayang Allah jua. Program MummyDetox...
by Vitamin Cerdik on May 13, 2016

Syarat Penyertaan Program MummyDetox

Bila anda tiba ke page ini, ini bermaksud anda berminat untuk mengetahui cara untuk menyertai Program MummyDetox. Tahniah kerana anda komited untuk mengetahui cara bagaimana anda mendapatkan tubuh yang sihat dengan cara yang mudah. Pendek kata, anda...
by Vitamin Cerdik on May 13, 2016


Trending Topics

Close