Blog Posts - Gadjet



Apa beza refurbished by Apple atau third party?

REFURBISHED VS REPLACEMENTIni adalah antara soalan yang popular.Jawapan:Ia memerlukan seorang yang pakar untuk melihat komponen dalaman dan luaran.Refurbished bermaksud iPhone tersebut pada asalnya mengalami kerosakan pada hardware dan...
by lokman amirul on Sep 4, 2016

Spesifikasi dan Harga iPhone 7 Terbaharu 2016

Ura-ura keluaran terbaharu jenama Apple iaitu iPhone 7 nampaknya benar-benar bakal dilancarkan pada 7 September tahun ini tepat pada masanya susulan keluaran terbaharu Galaxy Note 7 dari Samsung dikaitkan kontroversi kerana dilaporkan meletup ketika...
by lokman amirul on Sep 4, 2016

Sekarang Gambar Di Instagram Dah Boleh Zoom

Ini lah masa yang dinanti-nantikan seluruh pengguna Instagram apabila pertama kalinya pada hari ini pihak Instagram mengumumkan bahawa gambar dan video di Instagram sudah boleh di zoom! Apa taknya, mak-mak kita kalau tengok Instagram sibuk duk t...
by lokman amirul on Sep 2, 2016

3 Langkah Lajukan Prestasi Telefon Android Anda

Nak smooth dan lajukan telefon android anda? Ini salah satu cara yangawesome, simple and free tanpa perlu risau apa-apa kerana ia tidak menghilangkan data telefon.Tapi sayangnya tak ramai yang tahu tentang teknik ini. Kedai handph...
by lokman amirul on Aug 23, 2016

Pengimbas cap jari pelbagai guna pada Honor 7

Mahukan telefon ‘flagship’ pada spesifikasi tinggi tapi harga patut? Mungkin Honor 7 jawapan paling jelas. Ia dilengkapi beberapa fungsi menarik terutama selepas kejayaan model terdahulu, Honor 6 yang boleh dikatakan menawan dan mengagumkan.
by lokman amirul on Mar 11, 2016

Trouver alat mengesan lokasi kanak-kanak dengan mudah dan pantas

Dengan kes penculikan kanak-kanak yang sering dilaporkan di media massa ia pastinya membimbangkan ibu bapa. Mereka tentu mahukan satu gajet yang dapat memantau lokasi anak-anak mereka.Laman Facebook yang kian mendapat perhatian netizen adalah mi...
by lokman amirul on Mar 1, 2016

Samsung Galaxy S7 Edge masuk pasaran Malaysia mulai 18 Mac

Samsung Galaxy S7 edge yang menampilkan kamera dwipiksel pertamanya akan dipasarkan di Malaysia bermula 18 Mac ini.Pengurus Bahagian Produk Samsung Malaysia Electronics, Go Benn Lee berkata kamera dwipiksel Galaxy S7 edge itu akan menghasilkan imej l...
by lokman amirul on Feb 26, 2016

LG G5 Hadir Dengan Paparan Skrin Sentiasa Aktif

PENGHUJUNG Februari 2016 ini, dua peranti baru dijangka mencuri perhatian, iaitu Samsung Galaxy S7 dan juga LG G5. Kedua-duanya adalah dari pengeluar Korea Selatan, dan kedua-dua peranti juga dinantikan ramai untuk melihat apakah fungsi yang bak...
by lokman amirul on Feb 11, 2016

Comet: Peranti Pintar Yang Mampu Terapung Di Permukaan Air

JENAMA peranti pintar yang dinobatkan sebagai ‘lagenda tahan lasak’ dari kebanyakkan orang ramai sudah semestinya dari jenama Nokia, iaitu model 3310. Mungkin telefon bimbit 3310 bukanlah merupakan jenis peranti pintar moden, namun tahap kua...
by lokman amirul on Feb 11, 2016

Google Now Cermin Pintar Android Pertama Yang Boleh Bercerita

Google Now, pembantu digital seperti Siri telah dipasang di cermin bilik air milik salah seorang jurutera Google. Hasilnya, Max Braun berjaya mengubah cermin rumahnya itu menjadi ‘pintar’ apabila dapat memberika...
by lokman amirul on Feb 11, 2016

UsBidi, Kabel Pengecas ‘Pintar’ Yang Mengecas Secara Automatik

BATERI di dalam peranti anda adalah komponen yang sensitif terhadap haba dan mempunyai hayat yang terhad.Setiap pengeluar akan mengesyorkan pengguna supaya mencabut peranti selepas bateri dicas sehingga penuh.Masalahnya ialah berapa ramai di antara k...
by lokman amirul on Feb 11, 2016

iBackPack: Beg Pintar Dengan GPS, WiFi Dan Power Bank Terbina

INDIEGOGO merupakan salah satu laman pengumpulan dana, di mana pelbagai projek menarik pernah disenaraikan pada laman tersebut.Kini, seiring dengan perkembangan dunia peranti muda alih, pihak Indiegogo telah melancarkan sebuah projek yang dinamakan i...
by lokman amirul on Feb 11, 2016

Helmet Pintar 360Fly X Bell Mempunyai Fungsi Autopilot

Semua orang pernah tengok Iron Man dan semua orang tahu bila Tony Stark pakai suit dia akan bercakap dengan Jarvis melalui helmet. Realitinya, teknologi kini belum sampai ke tahap itu lagi tapi ciptaan helmet terbaru 360Fly x Bell Star...
by lokman amirul on Feb 10, 2016

Tetikus Dengan Skrin OLED Terbina Pertama Di Dunia

DENGAN harga pasaran skrin yang semakin murah, ia membuatkan kewujudan pada objek harian bukan lagi sesuatu yang aneh. Kita sudahpun mempunyai teknologi papan kekunci dan juga peti ais dengan skrin sesentuh, kini giliran tetikus pula mempunyai s...
by lokman amirul on Feb 10, 2016

Hugvie - The Huggable Communication Medium

What’s shaped like your friend and even sounds like your friend, but isn’t actually your friend? Why, a human-shaped pillow with a slot in its head for a cellphone, of course. One Japanese venture is looking to solve that problem of feeling dista...
by Satu Juta Idea on Jun 8, 2015

Online Gadjet Hulala Shop

Pengarah Urusan Tera Trade, Mohammad Basyeer Mohammad Fauzi, 23, memberitahu, kedai gajet dalam talian, Hulala Shop yang ditubuhkan sejak tiga tahun lalu semakin dikenali dan berjaya meraih kepercayaan pengguna setelah ramai yang berpuas hati dengan...
by Satu Juta Idea on May 23, 2014

Tawar Seks Untuk Telefon Smartphone Berjenama

Remaja Tawar Seks Untuk Gajet Telefon Pintar Berjenama - Kenapakah harga diri boleh disamakan dengan harga sebuah telefon bimbit. Macam dah sistem tukar barang pula. Aku bagi " barang " kau bagi telefon..perghhh semudah tu jer?  Takkan taksub de...
by kizmyself Aku dan sesuatu on Apr 26, 2014

FIX IT PRO Car Scratch Removal Pen

FIX IT PRO Car Scratch Removal Pen. Pay only RM5 instead of RM20 Highlights Fix It Pro Clear Car Scratch Repair Remover Pen Simonize clear coat applicator Why pay for expensive scratch repairs? Now you can get professional results instantly. Fix It P...
by JOEY39 DOT NET on Apr 7, 2014

Samsung Galaxy S2 I9100

Review Samsung Galaxy S2 I9100 TH Li-ion Battery 2000 mAh Yesterday i bought 1 unit of Samsung Galaxy S2 I9100 TH Li-ion Battery 2000 mAh from Lelong sites. Still waiting for it. Already paid and got the message that the unit already shipping. So, ju...
by JOEY39 DOT NET on Apr 4, 2014

Ninetology Hadir Dengan Telefon Pintar Lutsinar – Ninetology U9i1

Bercakap mengenai pelbagai konsep dan idea gila-gila bersempena dengan 1 April ini, syarikat tempatan, Ninetology turut tidak ingin ketinggalan dan berkongsi mengenai telefon pintar lutsinar mereka, dinamakan Ninetology U9i1.Mengikut apa yang diperli...
by Media Network Saya on Apr 1, 2014


Trending Topics

Close