Blog Posts - Shaklee Gombak



Betulkah Shaklee Berbeza Daripada Suplemen Lain?

Memang tidak dinafikan banyak betul suplemen di pasaran. Ada customer beritahu saya baru-baru ini banyak sangat suplemen tapi hanya bersandarkan kepada testimoni semata-mata. Dalam posting kali ini saya ingin kongsikan kepada anda antara sebab kenapa...
by Vitamin Cerdik on Dec 20, 2016

Peluang Jalani Hidup Lebih Baik Walaupun Sakit Buah Pinggang Tahap 4

Baru-baru ini ada satu keluarga hubungi saya berkenaan anak mereka yang baru berusia 24 tahun telah didiagnos menghidap sakit buah pinggang tahap 4. Apa yang boleh dilakukan? Adakah boleh tidak mengikuti rawatan dialisis dengan pengambilan Shaklee? A...
by Vitamin Cerdik on Dec 18, 2016

Cara Jaga Kesihatan Ibu Hamil Dengan GDM

Berdasarkan analisis saya, ramai juga sebenarnya mak-mak buyung dengan GDM asyik terjah posting saya berkenaan GDM. Berdasarkan statistik KKM, bilangan ibu mengandung / hamil dengan GDM semakin meningkat. Walaupun ketika mengandung anak-anak terdahul...
by Vitamin Cerdik on Dec 14, 2016

2 Minggu Jadi Work At Home Mother

Menjadi work at home mother atau #WAHM memang mesti menjadi impian setiap ibu. Duit masyuk sambil ada di rumah menjaga anak-anak. Bagi saya pula, lama juga saya inginkan bila tengok ramai rakan-rakan jadi #WAHM terutama master dalam Shaklee. Kadang i...
by Vitamin Cerdik on Dec 13, 2016

Jenis-jenis Psoriasis dan Komplikasinya

Psoriasis adalah penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan yang menyerang sel kulit yang sihat secara cepat. Kebiasaan kulit kita akan membuat sel baru setiap 3 bulan, tetapi bagi penyakit psoriasis, ia berlaku terlalu pantas sehingga ia jadi b...
by Vitamin Cerdik on Dec 12, 2016

Manfaat dan Khasiat Carotomax

Salah satu suplemen penting untuk mencegah kanser adalah Carotomax. Walaupun Carotomax selalunya popular di kalangan mereka yang rabun, tapi di kalangan pesakit kanser juga turut mengambil Carotomax. Carotomax Sumber Antioksidan Carotomax adalah sala...
by Vitamin Cerdik on Dec 8, 2016

Cara Atasi Vertigo Dengan Selamat

Sudah lama sebenarnya saya dengar kisah pesakit vertigo dan bagaimana Shaklee membantu rawatan kepada pesakit ini. Tapi kali ini baru saya ada seorang pesakit vertigo, paling best, alhamdulillah ikhtiar yang saya cadangkan itu berupaya memberikan nik...
by Vitamin Cerdik on Dec 6, 2016

PWP Produk Shaklee Disember 2016

Minggu lalu saya ada sebutkan promosi Collagen Powder kan, ok kali ini saya ingin update anda berkenaan Purchase With Purchase produk Shaklee bagi bulan Disember 2016. Nak tahu apa? PWP Produk Shaklee Disember 2016 Ada 2 produk yang sangat best bulan...
by Vitamin Cerdik on Dec 4, 2016

Promosi Shaklee Disember 2016 Collagen Powder

Selalu cemburu tak dengan kulit baby yang gebu? Tegang saja kan? Sama je masa kita kecil dulu, macam itulah. Tapi bila kita bertambah umur, elastisiti kulit kita semakin berkurangan dan kulit kita semakin kendur. Ini disebabkan oleh bahan dipanggil k...
by Vitamin Cerdik on Dec 1, 2016

Suplemen Sesuai Untuk Pesakit Buah Pinggang

Dengan saya sekarang ini ada 2 orang customer pesakit buah pinggang. Pertama seorang wanita penghidap SLE, seorang lagi adalah pesakit diabetes. Kedua-duanya punyai komplikasi yang sama iaitu buah pinggang bocor atau nephrotic syndrome. Sejujurnya me...
by Vitamin Cerdik on Sep 4, 2016

Shaker Ekslusif Shaklee Bersama Promosi September 2016

Baru sempat hendak update blog. Terima kasih semua pembaca pada bulan Ogos lalu. Bulan lalu mencatatkan peningkatan trafik yang sangat luar dugaan saya. Terima kasih juga buat semua blogger yang rajin singgah di sini beserta komen. I owe you much. Bu...
by Vitamin Cerdik on Sep 1, 2016

Cara Rawat Sopak Dengan Berkesan

Biasanya memang ramai juga yang hubungi saya berkenaan sopak. Dan mereka hubungi saya melalui beberapa postin saya berkenaan sopak sebelum ini. Kebanyakan pesakit sopak telah cuba pelbagai rawatan tetapi tidak berkesan. Cara Rawatan Sopak Dengan Berk...
by Vitamin Cerdik on Aug 29, 2016

Detox dan Peranan Pencegahan Kanser

Kaitan Toksin dan Kanser Seorang pakar onkologi dari Jerman menyatakan bahawa kanser adalah disebabkan oleh toksin dan persekitaran. Walaupun ada faktor lain seperti kulat, virus, genetik, dan lain-lain. Perubahan yang membawa kepada kanser ini sej...
by Vitamin Cerdik on Aug 28, 2016

Shaklee Bantu Rawati Diabetes dan Masalah Buah Pinggang

Pesakit diabetes cenderung hadapi masalah buah pinggang Mereka yang memiliki sejarah keluarga pernah menghidapi masalah buah Pinggang, berusia lanjut iaitu 50 tahun ke atas, menghidap kencing manis, darah tinggi atau gout, mengambil ubat penahan saki...
by Vitamin Cerdik on Aug 23, 2016

Shaklee Produk Terbaik Disokong Dengan Kajian Klinikal

Ramai dikalangan kita yang claimed produk mereka adalah terbaik. Produk terbaik bukan sahaja disokong oleh testimoni, pengguna, penjual atau syarikat itu sendiri. Produk terbaik juga perlu disokong oleh pihak ketiga dengan bukti yang bukan sebulan du...
by Vitamin Cerdik on Aug 22, 2016

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee

Kita pernah dengar beberapa pemimpin dunia menjalankan rawatan cuci darah untuk mengekalkan kesihatan mereka dan untuk kelihatan sentiasa segar dan bertenaga. Rawatan cuci (detox) darah ialah proses mencuci darah daripada segala toksin yang mencemar...
by Vitamin Cerdik on Aug 21, 2016

76kg Berjaya Diturunkan Oleh Peserta Detox Shaklee

Seminggu yang lalu peserta #JomDetox Shaklee telah sekali lagi mengadakan program detox mereka. Ada yang pertama kali hendak detox, tak kurang yang telah 4 kali detox seperti saya. Ini gara-gara penangan raya dan belum dapat berat yang dihajati. Jadi...
by Vitamin Cerdik on Aug 17, 2016

Diet Rendah Karbohidrat vs Diet Seimbang

Ada beberapa orang yang bertanya saya sekiranya hendak amalkan diet tanpa karbohidrat, adakah berkesan dan apa pandangan saya. Amboi dah macam diet konsultant pulak saya ni. Baru loss berapa kg je ni. Ok terima kasih kepada yang bertanya. Saya cuba s...
by Vitamin Cerdik on Aug 16, 2016

Cara Rawatan Kayap Dengan Berkesan

Baru-baru ini saya berpeluang menghantar 1 set rawatan untuk kayap buat customer dari Ampang. Beliau baru berumur 18 tahun dan mengalami kayap di muka. Berkenaan kayap, saya pernah alami sewaktu juga berumur lingkungan 20 tahun. Ketika itu masih bela...
by Vitamin Cerdik on Aug 15, 2016

Atlit Olimpik 2016 Dikuasakan Oleh Shaklee

  Atlit Olimpik 2016 Dikuasakan Oleh Shaklee Dikuasakan itu maksudnya “powered”. Ha, itulah saya terjemahkan kepada BM. OK, macam pelik pula kan, sebab dalam perkhabaran atlit kita, tiada pula menyatakan Shaklee telah membantu mengua...
by Vitamin Cerdik on Aug 14, 2016


Trending Topics

Close