Blog Posts - Vivix



Peluang Jalani Hidup Lebih Baik Walaupun Sakit Buah Pinggang Tahap 4

Baru-baru ini ada satu keluarga hubungi saya berkenaan anak mereka yang baru berusia 24 tahun telah didiagnos menghidap sakit buah pinggang tahap 4. Apa yang boleh dilakukan? Adakah boleh tidak mengikuti rawatan dialisis dengan pengambilan Shaklee? A...
by Vitamin Cerdik on Dec 18, 2016

Jenis-jenis Psoriasis dan Komplikasinya

Psoriasis adalah penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan yang menyerang sel kulit yang sihat secara cepat. Kebiasaan kulit kita akan membuat sel baru setiap 3 bulan, tetapi bagi penyakit psoriasis, ia berlaku terlalu pantas sehingga ia jadi b...
by Vitamin Cerdik on Dec 12, 2016

Cara Atasi Vertigo Dengan Selamat

Sudah lama sebenarnya saya dengar kisah pesakit vertigo dan bagaimana Shaklee membantu rawatan kepada pesakit ini. Tapi kali ini baru saya ada seorang pesakit vertigo, paling best, alhamdulillah ikhtiar yang saya cadangkan itu berupaya memberikan nik...
by Vitamin Cerdik on Dec 6, 2016

Suplemen Sesuai Untuk Pesakit Buah Pinggang

Dengan saya sekarang ini ada 2 orang customer pesakit buah pinggang. Pertama seorang wanita penghidap SLE, seorang lagi adalah pesakit diabetes. Kedua-duanya punyai komplikasi yang sama iaitu buah pinggang bocor atau nephrotic syndrome. Sejujurnya me...
by Vitamin Cerdik on Sep 4, 2016

Detox dan Peranan Pencegahan Kanser

Kaitan Toksin dan Kanser Seorang pakar onkologi dari Jerman menyatakan bahawa kanser adalah disebabkan oleh toksin dan persekitaran. Walaupun ada faktor lain seperti kulat, virus, genetik, dan lain-lain. Perubahan yang membawa kepada kanser ini sej...
by Vitamin Cerdik on Aug 28, 2016

Shaklee Bantu Rawati Diabetes dan Masalah Buah Pinggang

Pesakit diabetes cenderung hadapi masalah buah pinggang Mereka yang memiliki sejarah keluarga pernah menghidapi masalah buah Pinggang, berusia lanjut iaitu 50 tahun ke atas, menghidap kencing manis, darah tinggi atau gout, mengambil ubat penahan saki...
by Vitamin Cerdik on Aug 23, 2016

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee

Kita pernah dengar beberapa pemimpin dunia menjalankan rawatan cuci darah untuk mengekalkan kesihatan mereka dan untuk kelihatan sentiasa segar dan bertenaga. Rawatan cuci (detox) darah ialah proses mencuci darah daripada segala toksin yang mencemar...
by Vitamin Cerdik on Aug 21, 2016

Cara Rawatan Kayap Dengan Berkesan

Baru-baru ini saya berpeluang menghantar 1 set rawatan untuk kayap buat customer dari Ampang. Beliau baru berumur 18 tahun dan mengalami kayap di muka. Berkenaan kayap, saya pernah alami sewaktu juga berumur lingkungan 20 tahun. Ketika itu masih bela...
by Vitamin Cerdik on Aug 15, 2016

Fungsi Pelbagai Jenis Detox Ke Atas Tubuh

Sebelum ini saya ada tuliskan posting berkenaan pelbagai toksin yang ada dalam tubuh kita. Tapi ada juga yang bertanya berkenaan jenis-jenis detox yang saya pun kurang mahir juga. Namun, sebab anda, saya study jugalah berkenaan jenis-jenis detox ni.
by Vitamin Cerdik on Aug 10, 2016

Asid Ellagic Bantu Kurangkan Kesan Kemoterapi

Hari ini dalam grup coaching kami riuh pasal kesan Vivix ke atas pesakit kanser. Saya teruja hendak kongsikan perkara ini kerana saya pun baru semalam ada pesakit kanser hubungi saya bertanyakan tentang Vivix. Biasa kami sebagai pengedar, tentulah ak...
by Vitamin Cerdik on Aug 8, 2016

Resveratrol dan Cucurmin Membantu Merawat Sopak / Vitiligo

Alhamdulillah dapat akhirnya luangkan waktu untuk buat posting. Lepas raya agak sibuk dengan urusan peribadi. Antaranya menjaga anak-anak tidak sihat (lepas raya daripada kampung 2 orang anak tidak sihat) dan urusan kematian. Untuk pengetahuan, nenda...
by Vitamin Cerdik on Jul 26, 2016

Jerawat Teruk Akhirnya Hilang Selepas 3 Bulan

Jerawat Teruk Akhirnya Hilang Selepas 3 Bulan Saya ada seorang customer ni, mari kita namakannya sebagai Siti. Siti hubungi saya kira-kira bulan Mac 2016 yang lalu untuk masalah jerawatnya yang teruk. Saya cadangkannya Set Kulit bersama-sama dengan V...
by Vitamin Cerdik on Jul 12, 2016

Menarik Promosi Julai 2016 Untuk Wanita

Pada ketika ini mesti ramai antara kita sudah pulang ke kampung atau sedang bersiap hendak pulang berhari raya. Hari ini 1 Julai 2016, sebelum raya ni, eloklah saya khabarkan dahulu promosi menarik untuk Julai 2016. Sambil-sambil raya pun sudah tentu...
by Vitamin Cerdik on Jun 30, 2016

Rawatan Alternatif Terbaik Untuk Psoriasis, Sopak dan Ekzema

Ada ramai sebenarnya customer saya berkenaan psoriasis dan terutamanya sopak yang hubungi saya. Baru-baru ini ada seorang master buat kelas berkenaan psoriasis, jadi saya terus setuju untuk hadir. Ramai customer saya hubungi bermakna saya haruslah ta...
by Vitamin Cerdik on Jun 19, 2016

Turunkan Berat Badan – Detox Hati Anda

Menjaga hati anda sihat dan bebas daripada toksin adalah satu langkah penting untuk penurunan berat badan yang berkesan dan secara beransur-ansur. Dalam posting ini, kami akan menerangkan kepada anda beberapa garis panduan mudah untuk detox hati an...
by Vitamin Cerdik on Jun 14, 2016

Cara Kurangkan Visceral Fat Dengan Mudah dan Selamat

Ada sapa tahu apakah visceral fat? Saya tahu pasal visceral fat ini baru juga tahun lepas. Masa itu dikhabarkan visceral fat ini memang membahayakan kesihatan. Saya pernah cakap kan saya kadang itu ada rasa degupan kuat pada dada yang berlaku jarang,...
by Vitamin Cerdik on Jun 7, 2016

Apa Yang Menarik Promosi Shaklee Jun 2016

Alhamdulillah Mei 2016 berlalu dengan sebuah kejayaan. Alhamdulillah OV grup makin meningkat, insyaAllah saya pun yakin #anahandfriends akan mengorak langkah lebih besar untuk bulan ini dan bulan-bulan seterusnya. Bulan Jun 2016 adalah bulan berpuasa...
by Vitamin Cerdik on May 31, 2016

Produk Percuma Shaklee Sempena National Conference 2016

Shaklee akan menganjurkan seminar sehari iaitu National Conference 2016 bertempat di Pusat Konvensyen Sunway. Macam biasa, selain meraikan kejayaan semua business leaders, ada booth untuk check kesihatan dan boleh juga beli produk yang anda inginkan.
by Vitamin Cerdik on May 24, 2016

Cara Memperlahankan Penuaan Dan Melindungi Daripada Penyakit Kronik

Saya bagi gambar 2 kasut ini, bagi anda sendiri yang mana satu jadi pilihan anda? Kalau saya, sudah tentulah saya inginkan kasut yang baru, masih baru dan sentiasa baru walaupun sudah dipakai lama. Kunci kepada perkara ini adalah perlahankan penuaan.
by Vitamin Cerdik on Apr 20, 2016

Perlukah Saya Detoks?

Bila orang bercakap tentang detoks, saya jarang ambil kisah. Sebab saya rasa saya cukup sihat. Saya belum berada di atas katil hospital. Apa nak kisah? Hmm, betul ke? Korang pun macam tu jugak? Harini saya nak kongsikan checklist untuk saya dan kawan...
by Vitamin Cerdik on Apr 13, 2016


Trending Topics

Close