Empayarutama Profile

Empayarutama

Join Date:
2009-03-08

About
Just a part time blogger, love reading and so far not really interested in any affiliate or MLM businesses. Explore few traffic exchange to build my based for my company's exposure. Most of entry posts are on information basis that I learn and share with you - readers. So keep on reading my updates.
My Social profiles

Blogs Owned

Learn n share together on the features that are not disclosed on each program reviewed. Advantages n.. disadvantages included where possible to ease you choose which programs suit you.

Visit Follow

Other Tags: Credit-Based Safelist, Free Stuff, SEO Software, Manual Traffic Exchange, Work At Home

Ada Cerita, Ceritalah... Kritikan peribadi terhadap aktiviti seharian dan persekitaran yang ada hubungkaitnya dengan.. kehidupan. Juga beberapa destinasi menarik di Malaysia

Visit Follow

Other Tags: Malaysia, komuniti, peribadi, blog, cerita

Latest Blog Posts

  • Jauh Di Sudut Hati...
    on Apr 14, 2016 in keluarga santai
    Ingat tak lagi kisah raya tahun 2013. Baru-baru ini aku sempat bersembang lama dengan makcik tu. Muka dia ceria berseri-seri. Rupanya baru balik dari mengerjakan umrah.Katanya sebab dah agak uzur maka mahram kena jadi peneman untuk menjaga dan mengur...
  • Cara Letak Video Dan Playlist Youtube Ke Dalam Blog
    on Mar 5, 2016 in informasi tutorial
    Selain dari pasang lagu dengan Skin MP3 yang cantik; ada juga yang berminat untuk letak video lagu. Banyak program tawarkan Skin MP4 untuk muatkan video lagu tapi bagi aku, jika sumber asal dan majoriti video diperoleh dari YouTube; kita guna yang se...
  • Pasang Lagu Menggunakan Pilihan Skin MP3 Player Di Blog
    on Feb 26, 2016 in informasi tutorial
    Selamat berhujung minggu. Kali ni aku nak cerita camana letak lagu dalam blog. Bagus untuk yang berminat dan masih tercari-cari walaupun blog sekarang nih agak kurang popular.Banyak program yang tawarkan lagu mp3 untuk didownload; ambil sumber asal d...
  • Pokok Duit Bukan Ibu Duit
    on Jan 15, 2016 in informasi
    Aku ada simpan 4 pasu pokok ni. Tapi bila dengar cerita pasal ia bawak penyakit, susah hati juga. Pokok Duit atau Pokok Ong (nama saintifiknya zamioculcas zamifolia) tak ada kena mengena dengan individu bernama Zami; calculator ataupun buku scrap sek...
  • Real Life vs Herbalife Bukan Ada Beza Pun
    on Dec 22, 2015 in kenangan santai
    Perasan tak - ada masa-masanya bila kita rasa marah atau tak puas hati kat seseorang, kita tak luahkan rasa marah kita tu terus pada dia. Sebaliknya kita lepaskan pada orang lain.Andaian aku saja. Mungkin betul. Kalau tak betul mintak maaflah. Masa i...
  • Dekat Tapi Jauh
    on Jul 21, 2015 in santai
    Tajuk tak boleh blah. Agak syahdu juga sempena Idilfitri, kannnn. Tak taulah releven ke tidak dengan contoh di bawah sebab masa tu memang hening masjid pun belum dengar orang baca ayat suci. 5.20 pagi dan memang bukan 'peak hour' punnnn.'Line' dok pu...
  • Badan Terkurung Akal Melantun-lantun
    on Jun 27, 2015 in santai
    Ada seorang ayah dari Kg Laut menulis surat ke anak dia yang ada di Penjara Kajang kerana tuduhan memiliki senjata api & bom tangan ketika perhimpunan di Dataran Merdeka dahulu..Ayah: "Ajik,, ayoh mu ni doh tuo, sekare rumoh baru lepah boh.. dale...
  • Selamat Berpuasa
    on Jun 17, 2015 in santai
    Buat semua pembaca; maaf jika kebelakangan ini aku semakin kurang berkongsi bersama dalam blog. Belum dapat sesuaikan diri dan masa dengan tambahan kerja (Alhamdulillah). Aku tengah cuba dan masih mencuba nih hehe. Takat ni ini jelah yang sempat aku...
  • Kejohanan Futsal Dan Bola Jaring KEMAS Negeri Johor 2015
    on May 10, 2015 in cikgu sekolah
    Semalam berlangsung acara futsal dan bola jaring KEMAS Negeri Johor tahun 2015 bertempat di Mini Stadium KulaiJaya. Olehkerana ada 26 bahagian Parlimen di Negeri Johor maka kedua-dua acara terpaksa di bahagi kepada 8 kumpulan. Tak cukup dengan itu ha...
  • Terkini - Bukan Isu Doping atau Hak Penyiaran
    on Apr 18, 2015 in sekolah
    Siang tadi aku ada senang sikit. Gambar kat sebelah ni saja nak buat kenangan sama cam zaman Afrina 4 tahun lepas.Yang bawah tu pulak gambar puteri bungsu aku, Yana masa aku ajak korang semua Singgah ke Pontian 4 tahun lepas. Ding dong ding dong tahu...
  • Muai Untuk DItuai - Untung Berganda Ganda
    on Mar 29, 2015 in informasi
    Kita bertuah sebab ada tuan kedai sudi membentang kadar baru mereka. Di bawah ni penerangan tentang harga yang dikenakan melalui fesbuk dia sendiri.Bagus jika ada inisiatif dari banyak tuan kedai yang sudi bagi pencerahan :) Jadi, ada beberapa kat s...
  • Sebelum Menutup Buku
    on Mar 29, 2015 in informasi
    Ini perkongsian terakhir sebelum aku kembali sambung kerja-kerja yang terbengkalai. Buat sapa-sapa yang tersinggah kat belog nih, bacalah. Baca slow-slow aaa...Melalui maklumat yang aku kongsikan kat bawah; rata-rata tujuan GST sebenarnya adalah memb...
  • Apa Yang Kita Terlepas Pandang?
    on Mar 26, 2015 in informasi santai
    Lama sungguh tak menulis. Tapi lepas baca tulisan Buasir Otak aku fikir nak berkongsi juga pendapat aku.Oh sebelum tu maaf sebab setakat ni aku tak cukup tangan dok tolong kengkawan yang terjebak dengan penguatkuasaan GST April nih. Hahahahah tula si...
  • Bermuka Muka
    on Nov 8, 2014 in informasi santai
    Bila terdengar bunyi kucing bergaduh kat luar, teringatlah yang Aku Tak Mampu Menahannya.... Siapa yang belum baca cuba klik cerita yang amat menyayat hati tu.Kali ni aku nak kongsi pemerhatian dan pengalaman (bermakna ini pandangan peribadi ya) pasa...
  • Aku Memang Tak Mampu Menahannya...
    on Nov 4, 2014 in ChurpChurp santai
    Lepas pos entri hujung bulan lepas, aku usha sorang awek ehhh salah. Aku usha ChurpChurp sebab iklan dia macam makin kurang atau senang cakap - langsung tak ada. Tak taulah kalau promosi berbeza mengikut individu. Korang punya (yang ada joinler) cama...
  • Spontaneous Saturday - Penyokong CilikPutera Nur Aisy Syafiq, 68 hari...Minggu lepas majlis potong jambul, minggu nih kasi botak. Tinggalkan kenangan sempena final Piala Malaysia JDT vs Pahang malam nanti.
  • Menjunam Entah Di Mana
    on Oct 28, 2014 in informasi
    Selalunya dalam geraf prestasi, makin besar angka yang diperoleh ia tanda makin bagus. PageRank blog atau website juga lebih baik jika berada pada kedudukan yang besar (tidak lebih sepuluh).Tetapi sebaliknya berlaku bila kita lihat kedudukan ini mela...
  • Serabut
    on Oct 16, 2014 in informasi
    Aku gagahkan diri untuk tulis walaupun gagal untuk lawat kengkawan. Sebenarnya dari bulan empat lagi boleh kata aku kerja 24 jam. Kadang kadang tertidur depan pc pun ada, tak tipu.Begini. Bulan Mac dulu ada beberapa kawan perkenalkan aku kepada beber...
  • Misteri Yang Belum Terungkai
    on Oct 11, 2014 in informasi Nuffnang
    Memang 'misteri'. Ngalahkan misteri kehilangan pesawat MH370. 'Misteri' tapi tak berapa seram jadi sesapa buleh baca pukul berapa pun walau sedang berhibernasi.Cenggini.Bermula tiga hari lepas campur hari ni tetiba je ada banyak, sembilansemuanya CPU...
  • Maaf Aku Memang Tak Sempurna
    on Oct 7, 2014 in santai
    Haaa ini bukan ulasan wayang cam dulu cuma aku tetiba rasa bersalah dok promot cerita-cerita Melayu kita yang sekarang ini. Iyalah bila kita kian galak disogok dengan cerita sebegini dan berdasar jumlah peningkatan penonton; rasanya kita dalam tak se...

Favorite Blogs (42)

2
Blogs
0
Followers
5
Following