iskandarX Profile

Muhammad Noor Firdaus

Join Date:
2014-02-15

About
Aku Berlindung Dengan Nama Allah S.W.T Daripada Godaan Syaitan Yang Direjam, Dengan Nama Allah S.W.T Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani, Aku Bersaksi Bahawa Tiada Tuhan Yang Layak Disembah Melainkan Allah S.W.T Dan Aku Bersaksi Bahawa Nabi Muhammad S.A.W Itu Pesuruh Allah S.W.T. Sahaja Aku berniaga dan bekerja Hanya Kerana Allah S.W.T. Sahaja Aku Berblogging kerana Allah Ta'ala.
My Social profiles

Blogs Owned

iskandarX Society™ - Celebrity Gossip and Entertainment News, Tech News And Lifestyle All At.. iskandarX Society™ www.iskandarx.com.my

Visit Follow

Other Tags: Lifestyle, Fashion, Technology, Personal, News

Santai iskandarX - Malaysia Internet Marketing Blog, blog tentang cara pembinaan blog, buat duit.. online, serta tips tentang Internet Marketing.

Visit Follow

Other Tags: Personal, internet marketing, webmaster tutorial, blogging tips, make money online

Latest Blog Posts

  • Kisah Menarik Mengenai Takutnya Mati
    on May 14, 2016 in inspirasi
    Kisah Menarik Mengenai Takutnya Mati, ‘Mati’ merupakan satu topik yang menakutkan untuk diceritakan. Saya pasti sebilangan daripada kita takut untuk menghadapinya apatah lagi memikirkan akan perkara tersebut.Tetapi, walau apapun perasaan kita ter...
  • 10 Cara Kreatif Untuk Bersedekah
    on May 14, 2016 in Ibadah
    10 Cara Kreatif Untuk Bersedekah, Ramai dari umat Islam hari ini menyempitkan definisi sedekah yang menyebabkan aktiviti sedekah itu hanya terhad kepada beberapa perkara sahaja seperti memberi wang kepada mereka yang meminta atau memerlukan. Sedangka...
  • Himpunan Petua Orang Dulu-dulu
    on May 14, 2016 in Petua
    Himpunan Petua Orang Dulu-dulu, nie koleksi himpunan petua orang dulu-dulu yang sempat is compactkan dalam satu post, kalau nak detail punya nanti is buat lain satu post satu title petua dan huraiannya sekali.Kita sering mendengar orang sesat di huta...
  • 18 Petua PENTING Menjaga Tenaga Batin Lelaki
    on May 14, 2016 in Lelaki Macho
    18 Petua PENTING Menjaga Tenaga Batin Lelaki, ini adalah petua untuk lelaki macho yang sudah berumah tangga, bagi yang belum boleh juga dibuat sebagai panduan dan jangan digunakan untuk berzina.1. Jangan amalkan minum air batu kerana ia akan mengakib...
  • Syahidnya Dr. Nabil Da'as, seorang doktor pakar di Ghoutah
    on May 14, 2016 in Fitan Freemason Illuminati Melayu
    Syahidnya Dr. Nabil Da'as, seorang doktor pakar di Ghoutah selepas sembilan hari berjuang dengan kesakitan akibat daripada terkena peluru sesat di dalam rumahnya.Allahummaghfirlahu warhamhu..Engkau ahli syurga wahai Dr. Nabil.
  • POSISI TIDUR BAGI IBU HAMIL
    on May 14, 2016 in Mengandung tips
    POSISI TIDUR BAGI IBU HAMIL, penting tahu tentang posisi tidur bagi ibu hamil baik untuk diri ibu yang hamil sendiri atau pun isteri anda, yang belum kahwin sekadar untuk persediaan nanti.1. Tempat tidur yang selesaSebelum anda mencuba tips yang lain...
  • Pandangan Mata Acapkali Menipu
    on May 13, 2016 in inspirasi
    Pandangan Mata Acapkali Menipu, Saya masih teringat sebuah kisah tentang penilaian. Semua manusia sentiasa membuat penilaian. Tidak kisah perkara apa yang dibuat, pasti ada sahaja penilaian yang dibuat. Mungkin ianya baik ataupun tidak. Ianya be...
  • Penawar bagi Individu Yang Putus Harap
    on May 13, 2016
    Penawar bagi Individu Yang Putus Harap, Di saat buntu, carilah Allah dahulu. Allah tidak akan pernah mengecewakan hamba-Nya yang mengangkat tangan berdoa kepada-Nya.Adakalanya kita akan menghadapi situasi buntu mencari jalan. Kita tidak tahu ke...
  • Setiap Kejayaan, Harta & Islam
    on May 13, 2016 in inspirasi
    Setiap Kejayaan, Harta & Islam, Definisi kejayaan itu seringkali dikaitkan dengan harta. Apabila kita menggambarkan seseorang yang mempunyai rumah besar, kereta mewah dan segalanya sempurna, maka semua orang fikir ia adalah insan yang paling berj...
  • Nak Belajar Ikhlas?
    on May 13, 2016 in Gaya Hidup
    Nak Belajar Ikhlas? Kata orang, ikhlas itu sukar. Saya pun mulanya percaya begitu, tetapi ketika di Mesir saya belajar ertinya. Ia bukan datang dari syarahan ulama besar di Masjid tetapi dari seorang ahli konglomerat Mesir yang memilih untuk menjadi...
  • Peti sejuk yg pertama
    on May 13, 2016 in Retro
    Peti sejuk yg pertama digunakan secara meluas dalam tahun 1927 berjenama GE (general electric)...lebih sejuta unit dihasilkan.
  • Aksi nakal si comel
    on May 13, 2016 in santai
    Aksi nakal si comel ...
  • Pastikan tayar kereta anda tidak meghidap penyakit bisul ketika memandu...
    on May 13, 2016 in santai
    Pastikan tayar kereta anda tidak meghidap penyakit bisul ketika memandu...
  • Motosikal Back From The Future
    on May 13, 2016 in santai
    Motosikal Back From The Future, penuh moto dia lekat jam memang owner moto nie seorang yg selalu menepati masa ataupun adakah dia adalah seorang perentas masa?
  • TV Retro Zaman 70an-80an
    on May 13, 2016 in Retro
    TV Retro Zaman 70an-80an, television lama tahun 70an 80an malah masa is kecik dulu kat umah mengasuh is ada lagi TV nie tu tahun 1990. Siapa pernah ada?
  • PENGLIHATAN BAYI
    on May 13, 2016 in Manusia
    PENGLIHATAN BAYI, Anak anda sudah boleh melihat dari saat dia dilahirkan – kecuali jika dia ada masalah penglihatan. Sambil membesar, dia akan menggunakan matanya untuk menyerap seberapa banyak maklumat yang boleh tentang dunia di sekelilingny...
  • Awas dan berhati2, taktik penjenayah mendapatkan mangsa
    on May 13, 2016 in Jenayah
    Awas dan berhati2, taktik penjenayah mendapatkan mangsa. Kalau boleh janagn lalu tepi2 sangat yang banyak daun atau sampah.
  • Masa tidak menunggu kita.
    on May 13, 2016 in santai
    Masa tidak menunggu kita. Manfaatkan lah ia sebaik-baiknya. Penuhi dengan segala ilmu dan amal yang akan menjadi teman untuk kita akhirat nanti.
  • Malam tadi mimpi lagi bertemu ayahnda ...
    on May 13, 2016 in inspirasi
    Malam tadi mimpi lagi bertemu ayahnda ... dah dua tiga hari rasa tak sedap hati jiwa rasa kosong ..Maka pagi ni terus pecut ke pulau melaka ziarah makam ayahnda ... rasa sebak tak boleh tahan air mata mengalir tiba2 bila melihat makam ayahnda yang se...
  • Serba sikit tentang Antonov AN225 ni.
    on May 13, 2016 in santai
    Serba sikit tentang Antonov AN225 ni, The Antonov An-225 Mriya adalah pesawat cargo udara dibina oleh Rusia bermula tahun 1980. Mriya bermaksud “Inspirasi” dalam Bahasa Ukrain. AN225 dilengkapi dengan 6 buah enjin turbofan dan merupakan pesa...
2
Blogs
0
Followers
0
Following