salimh Profile

salimharmanain

Join Date:
2016-08-11

Blogs Owned

Blog personal, isu semasa, blog buat duit

Visit Follow

Latest Blog Posts

  • Luahan Cita - Cita Tak Kesampaian
    on Aug 24, 2016 in personal
    Zaman aku belum sekolah dulu bila orang tanya cita-cita mesti aku cakap nak jadi doktor. Sebab dulu banyak sangat tengok cerita ER. Nak selamatkan nyawa orang dengan nak cari punca penyakit aku ni. Tapi bila fikir balik aku jalan lambat. Kang tak sem...
  • Aku bukan pocketrocketman
    on Aug 19, 2016 in personal
    Aku bukan pocketrocketman | Situasi Azizulhasni mengingatkan aku beberapa perkara.Masa aku nak apply untuk bantuan untuk dapatkan wilca letrik tu dimana satu jabatan kerajaan dah terlepas pandang dengan permohonan aku tu. Pegi berpuluh kali stil...
  • Salah Ke Bila Gaji Rendah?
    on Aug 14, 2016 in personal
    Salah Ke Bila Gaji Rendah? | Gaji. Benda yang pertama muncul dalam kepala otak budak fresh graduate sebaik sahaja bila ditemuduga. Kena ingat zaman sekarang ni kalau kau pandai macam mana pun tapi bila skill kau takde jangan harap nak dapat kerja. Su...
  • Mak bapak tu syurga kau !
    on Aug 12, 2016 in personal
    Mak bapak tu syurga kau | Betul mak bapak tu memang syurga kita. Kalau takde diorang berdua tu memang tak hidup la kau atas dunia. Walau seburuk mana pun mak bapak kau satu perkara yang kau kena bersyukur. Diorang dah bawak kau hidup atas dunia ni da...
  • Rahsia Pendapatan RM 60 Ribu Sebulan Dengan UBER
    on Aug 11, 2016
    Rahsia Pendapatan RM 60 Ribu Sebulan Dengan UBER | Sekarang ni ramai orang memerlukan pendapatan sampingan. Tapi masih ramai yang tak tahu macam mana nak dapatkan pendapatan sampingan tu tanpa mengganggu kerja hakiki yang kita ada sekarang ni. Ramai...
  • Dapatkan Set Kombo Buku Terbaru Hamka Terbitan PTS Dengan Harga Diskaun
    on Aug 9, 2016 in beli buku online buku
    Dapatkan Set Kombo Buku Terbaru Hamka Terbitan PTS Dengan Harga Diskaun | Untuk peminat karya Hamka ada berita baik untuk kalian semua. PTS Bookcafe sedang mengadakan promosi untuk set kombo karya terbaru Hamka terbitan PTS. Untuk minggu ini saja, ha...
  • Rakyat Malaysia, Pokemon Go & Selena Gomez
    on Aug 8, 2016 in isu semasa
    Rakyat Malaysia, Pokemon Go & Selena Gomez | Rakyat Malaysia dah jadi manusia yang sungguh menakutkan.Mufti pun dikecam gara2 pandangan yang dikeluarkan pasal satu game. Seram sungguh baca komen2 bila mufti direndahkan semacam itu. Kau ingat kepu...
  • Ada masalah? Chill la dulu
    on Aug 4, 2016 in personal
    Ada masalah? Chill la.Teruskan kehidupan. Jangan difikir sangat masalah tu.Kita usaha sebaik mungkin. Kita tawakal. Biar Tuhan tolong selesaikan.Dia Maha Baik. Dia takkan bebankan kita dengan perkara yang tak mampu.Sabar. Usaha. Tawakal. Insya Allah...
  • Aku bukan alien
    on Aug 2, 2016 in personal
    Star Trek Beyond.Best jugak la. Aku bukan nak review sangat cerita ni. Tapi macam best pulak untuk aku sembang nak sembang pasal Star Trek Beyond ni. Korang tengok eh. Makhluk dalam cerita tu ada macam2 rupa. Aman je hidup. Takde pulak dia salin...
  • Dapatkan Barangan Original Upin & Ipin Di PTS Bookcafe
    on Aug 1, 2016 in pts bookcafe
    Bila sebut pasal Upin & Ipin confirm semua orang dah tau pasal keletah budak dua ni. Dari yang muda sampai yang tua dok sibuk tunggu episod baru upin & ipin ni. Semua teruja bila tengok ada episod baru keluar kat tv. kalau kat rumah, mah aku...
  • OKU jana pendapatan RM 100k dengan Teknik Rahsia Uber
    on Aug 1, 2016 in buat duit online
    Haa..aku tengah dalam mood berangan. Mana tau tiba2 satu hari nanti keluar headline kat surat khabar macam tu. Tak ke gempak. Kalau jadi memang senyum sampai telinga aku ni.Maklum lah oku kan susah dapat kerja, sekali dapat buat duit online...
  • Setia seorang suami dan kasih seorang isteri
    on Jul 31, 2016 in drama melayu
    Sesekali tengok cerita Melayu. Cerekarama Baju Berkancing Peniti.Banyak betul ilmu rumah tangga dalam cerita ni.1. Setianya seorang suami. Mati pun kat kubur isteri.2.Hormat isteri kepada suami. Kanda dinda is just sweet. So sweet.3. Macam mana...
  • Komisen Pertama Dari Rahsia Uber - Buat Duit Online
    on Jul 28, 2016 in buat duit online
    Alhamdulillah senyum lebar aku pagi ni.Bangun pagi lepas subuh di hening pagi aku bukak email. Tup...tup dapat email niklik untuk lebih jelasAdakah aku bermimpi? Lalu aku pun check la maybank2u pagi buta. Mana la tau kot tipu. Sekarang ni banyak...
  • Buat Duit Dengan Uber Tanpa Kereta
    on Jul 28, 2016 in buat duit online
    Uber.Sekarang memang tengah hangat perkhidmatan uber ni. Kos sara hidup makin tinggi. Nak naik teksi pulak mahal, maka ramai lah yang pilih perkhidmatan uber yang jauh lebih murah. So demand pun makin banyak dari hari ke sehari. So, ada yang dah jadi...
  • Rahsia Bebas Hutang Dengan Teknik Rahsia Uber
    on Jul 28, 2016 in buat duit online
    Hutang. Satu benda yang memang menyerabutkan otak.Sekarang ni ramai orang terutama nya orang muda berusaha membebaskan diri dari hutang. Kebanyakan hutang tu termasuklah yang paling popular hutang PTPTN. Lepas tu baru la hutang kereta dan last sekali...
  • Poket Kembali Bernafas Di Minggu Gaji
    on Jul 27, 2016 in beli buku online
    Minggu gaji.Nampak nya banyak poket yang dah kembali bernafas.Bayar duit rumah. Bayar bil letrik, air, internet segala bagai.Alhamdulillah. Ada la jugak rezeki nya.Ni haa..nak cerita sikit. Sekarang ni kalau nak beli buku memang senang. Banyak websit...
  • Rahsia Income RM 80k Sebulan
    on Jul 27, 2016 in buat duit online
    RM 80k sebulan. Gila. Dalam keadaan kos sara hidup yang meningkat memang duit yang banyak diperlukan untuk terus hidup. Macam2 cara yang orang gunakan untuk dapatkan duit zaman sekarang ni. Ada yang buat dua kerja contohnya siang jadi cikgu malam jua...
  • Tambah Duit Poket Dengan Rahsia Uber
    on Jul 26, 2016 in buat duit online
    Lepas raya. Mesti ramai yang tengah sengkek tak berduit akibat terlampau sakan berbelanja sempena raya yang berkunjung setahun sekali katanya. Mesti ramai yang tengah tercari cari idea macam mana nak buat side income menampung kehidupan pas...
  • Cerita ulat dalam batu
    on Jul 23, 2016 in bookcafe.com.my kahwin
    Semalam sepupu aku kawen.Dia setahun lagi muda dari aku.Jadi ramai la dok tanya...Bila aku nak kawen?Respon aku...Sabar la. Dia tengah improve skill masak lemak ikan patin tu.Sedangkan ulat dalam batu pun mengawan.Ini kan pulak aku.Mesti la teringin...
  • Jangan lupa flush please
    on Jul 22, 2016 in bookcafe.com.my isu semasa
    Marah Usher peluk Yuna.Maki macam kompom Yuna masuk neraka.Tapi...Sampah campak je dari dalam kereta.Lagi teruk..Berak tak reti flush.Even worse..Dalam toilet oku.Ala...kesian.Salam jumaat.p.s: nak beli buku / novel murah jangan segan klik banner kat...
1
Blogs
0
Followers
0
Following