arazak73 Profile

Join Date:
2009-08-25

Blogs Owned

Blog untuk berkongsi ilmu tentang komputer, blogging, buku, games, pengurusan, motivasi, leadership.. dan lain-lain.

Visit Follow

Other Tags: komputer, motivasi, pengurusan, leadership, ilmu

Blog regarding Management, Leadership, Education, Knowledge, Personal Development, Motivation, Skill.. etc.

Visit Follow

Other Tags: Management, Leadership, Knowledge, Motivation, Personal Development

Latest Blog Posts

  • WhatsApp DI KOMPUTER
    on Dec 19, 2016 in Hand Phone Pengenalan Laman WEB
    Anda ingin menggunakan WhatsApp di komputer anda. Kenapa ya, sebab susah nak transfer gambar, banyak kerja betul tak. Caranya macam ni. Mula2 pergi google WhatsApp web. Bila dah jumpa masuk kat laman web tu. Akan muncul paparan seperti dibawah pad...
  • MEMBUAT FAIL ISO atau IMAGE DENGAN INFRARECORDER
    on Jun 6, 2016 in Pengenalan Software
    Sebenarnya selain daripada INFRARECORDER ada banyak lagi perisian lain yang dapat membantu anda membuat fail ISO atau imej ini. Tapi hari ini saya ingin memperkenalkan perisian INFRARECORDER ini yang mana bagi saya ianya sangat mudah digunakan. And...
  • Membuat Pendrive Anda Menjadi Bootable
    on Jun 3, 2016 in Pengenalan Software
    Cara mudah untuk menjadikan pendrive anda bootable adalah dengan menggunakan RUFUS. Ia adalah sebuah perisian open source yang boleh anda gunakan dengan mudah. Kepada anda yang memerlukannya anda boleh downloadnya di SINI. Semoga membantu. Sebelum t...
  • Tukar Imej Kepada Pdf
    on Mar 31, 2015 in Pengenalan Software
    Lamanya tak menulis dalam blog ni. Hari ini dah masuk 1hb April 2015, satu sistem percukaian baru akan diperkenalkan di Malaysia mulai dari hari ini, GST, sama-samalah kita tengok apa yang naik dan apa yang turun. Just nak share dengan kawan2 tentang...
  • Download Video Youtube Dengan Savefrom Dot Net
    on Oct 1, 2014 in Pengenalan Laman WEB
    Selamat pagi dan salam sejahtera semua, cepat betul masa berlalu. Hari ini dah 2hb oktober 2014. Minyak naik 20 sen lagi. Kos hidup naik lagi. 5hb dah Raya Haji (Ahad ni) dah raya haji. Nak berjalan kena keluar duit lebih untuk isi minyak. Pesanan sa...
  • Berkenalan Dengan Android
    on Aug 21, 2014 in Hand Phone
    <!--[if gte mso 9]> Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> /* Style Definitions *...
  • Blog Panduan Baiki Kereta
    on Aug 7, 2014 in Pengenalan Laman WEB
    Just nak share satu blog baru yang saya jumpa iaitu "Tacra's DIY Garage". Penulisnya bernama Jeff Tacra yang berasal daripada Negeri Terengganu. Dalam blog ini terdapat banyak posting tentang cara atau panduan baiki kereta kepada anda yang...
  • Lagi Tentang Audio Extractor
    on Aug 7, 2014 in Pengenalan Software
    Mungkin anda ada download video daripada Youtube atau mana2 laman web dan ingin mengasingkan audio daripada video tersebut. Anda boleh gunakan perisian percuma "Pazera Free Audio Extractor". Perisian ini adalah percuma mengasingkan au...
  • Download Video Youtube Dengan FreecoderLagi satu cara mudah untuk download Video Youtube adalah dengan menggunakan Freecoder. Anda boleh downloadnya kat sini. Freecorder ni support pelayar Chrome, Firefox dan Internet Explorer. Boleh digunakan pada sistem operasi Windows 8, 7, Vista dan...
  • CARA KIRA BILANGAN PERKATAAN SAMA DALAM COLUMN
    on May 6, 2014 in Tips Microsoft Office
    Just nak shared dengan kawan2 yang tak tau nak kita perkataan yang sama dalam column. Contohnya seperti gambar kat atas tu. Katakan kita ada list nama yang panjang dan nak kira berapa orang dapat "VG" atau Very Good, "G" atau Good...
  • Press Dies Tutorial
    on May 6, 2014 in Teknikal
    Salam sejahtera kawan2 semua. Lama sungguh tak melawat Blog kesayangan hamba ni. Maklumlah sibuk memanjang. Kalau tak dicari masa, memang sampai bilapun tak ada masa. Betul tak. Just nak share dengan kawan2 yang mencari tutorial teknikal tentang &q...
  • 10 Langkah Untuk Menjimatkan Elektrik
    on Feb 3, 2014 in Jimat Tenaga
    Sebagaimana yang anda ketahui penjanaan tenaga elektrik di Malaysia dihasilkan dengan gas, petroleum dan arang batu, iaitu sumber yang tidak boleh diperbaharui. Pengurangan sumber-sumber ini menyebabkan berlakunya perubahan iklim dunia dan menghasilk...
  • Cara Tukar Kapasiti PenDrive Tiruan Kepada Kapasiti AsalDi sebabkan saya percaya ramai dah terbeli pen drive tiruan ni. Jadi saya nak share satu cara nak baikinya supaya kita boleh pakai balik pen drive tu. Tapi nak bagi tau dulu, saya pun belum cuba lagi sebab tak ada masa. Nanti kalau saya dah cuba saya...
  • Mari Mengenali Storan USB TiruanSelamat menyambut tahun baru 2014 semua. Semoga anda akan lebih berjaya lagi tahun ini. Just nak share posting ni yang saya terima daripada email warga_kilang. Kredit untuk penulis. Pada minggu lepas, saya sempat singgah ke Jalan Pasar yang terleta...
  • Belajar Bahasa MainderinEsok dah masuk tahun baru 2014. Selamat menyambut tahun baru kepada semua pembaca Blog Ajak. Ini posting terakhir saya tahun ni (31-12-2013). Just nak share dengan kawan-kawan yang ingin belajar Bahasa Mandarin. Saya ada terjumpa blog ini yang mana...
  • CARA BUANG Ads not by this side
    on Dec 5, 2013 in Pengenalan Laman WEB
      Mungkin anda ada mengalami masalah dengan komputer atau browser anda yang diganggu oleh iklan-iklan pelik seperti gambar dibawah. "Ads not by this site", nama pun dah pelik dan susah nak buang. Sakit hati betul, sampai nak buat posting...
  • Cara Menggunakan Conditional Formatting
    on Nov 28, 2013 in Tips Microsoft Office
    Untuk Excel 2007: Pada tab Home, grup Styles, klik Conditional Formatting, dan pilih New Rule. Pada Select a Rule Type, klik Use a formula to determine which cells to format. Pada bagian Format values where this formula is true, masukkan formula ya...
  • CARA BERMAIN RUBIKS CUBE
    on Oct 30, 2013 in Permainan
    Saya percaya tentu ramai yang suka bermain permainan ini, ada juga mak ayah yang belikan untuk anak2 dan yang pasti bukan mudah nak siapkan semua sekali. Saya dah lawat banyak laman web untuk menyelesaikan masalah RUBIKS CUBE ini. Tapi laman web ini...
  • Cara Rotate Dokumen PDFBila bercakap tentang nak rotate dokumen PDF ni memang leceh sikit sebab fail PDF memang dicipta oleh Adope System. Jadi cara yang paling mudah adalah dengan menggunakan perisian Adope Acrobat XI Pro/Standard yang merupakan perisian berbayar itu se...
  • MYPMLIB BLOG
    on Aug 21, 2013 in Pengenalan Laman WEB
    Selamat pagi semua. Just nak share dengan kawan2 semua blog http://www.mypmlib.blogspot.com. Menarik blog ni ada macam2 bahan bacaan menarik dalam pdf yang boleh di download secara percuma. Sesuai dengan VISI dan MISI pemilik blog ini iaitu Menjadi...
2
Blogs
0
Followers
0
Following