ayubalqishah Profile

Join Date:
2009-12-20

Blogs Owned

more to about Islam

Visit Follow

Other Tags: warkah, seharum, cinta

Latest Blog Posts

  • Petua Tambah Susu Ibu
    on Mar 26, 2014 in me
    assalammualaikum ibu-ibu sekalian atau pun bakal-bakal ibu sekalian :) ok kat sini saya nak kongsi kan beberapa tips untuk tambah susu badan aka susu ibu. Saya sedar bahawasanya diri saya ini tidak lah seberapa layak untuk membincangkan atau pun mem...
  • Kejutan Hari Lahir
    on Mar 17, 2014 in me
    sebenarnya kejutan ni dibuat oleh suami saya yang baru balik dari kerja,langsung tak terpikir pun dia akan buat kejutan.. sebabnya birthday adalah esoknya..tapi hubby wat kejutan pada 17 mac .. hehe jom layan pic kejutannya Fish...
  • BOTOL SUSU THERMOS..
    on Mar 17, 2014 in me pengetahuan
    NAK SUSU BAYI ANDA SENTIASA PANAS @ SUAM? JOM TUKAR BOTOL SUSU YANG BIASA@ DENGAN BOTOL YANG SUPER CUTE NIEE!! BOTOL SUSU THERMOS ADALAH JALAN PENYELESAIANNYA!!   Permasalahan berikut memang kita sebagai ibu bapa pernah lalui..Adakah anda...
  • Prudential untuk Fishah
    on Mar 7, 2014 in me
    Assalammualaikum.. Alhamdulillah kali nk kongsikan tentang insurans Fishah yang kami sign up dengan prudential.Alhamdulillah tinggal tunggu polisi sampai dan juga kad. Tujuan buat insurans adalah untuk kemudahannya di masa akan datang.Maklumlah kami...
  • Fishah start makan lagi 2 bulan
    on Mar 5, 2014 in me
     Tak sabar rasanya nak bagi Fishah makanan pertama,tapi buat masa ni,tak beli lagi apa2 yang patut persediaan untuk bagi Fishah makan.Tadi saje jalan2 blog orang terbaca tentang pemakanan bayi.Jadinya saya kongsi sekali kat blog saya,supaya ibu2 lai...
  • stroller Fishah
    on Mar 4, 2014 in me
    Alhamdulillah..akhirnya Nailah Al Farafishah lepas ni dah boleh tidur dengan selesa sambil mencuci mata..eh macam mn pulak tu erk..heheh.. Walaupun sebelum ni dh decide nak amik halford dan sebelumnya tu nak amik sc6 9 n scr 7,tapi akhirnya sudah pa...
  • keperluan Nailah Al Farafishah
    on Feb 28, 2014 in me
    Bismillahirrahmanirrahim..semoga Allah swt permudahkan urusan kami di dunia dan akhirat sana.ameen Sebenarnya tak tahulah sama ada keperluan atau pun pembaziran.Biasalah 1st baby memang agak teruja unyuk.mendapatkan itu ini.Untuk itu saya telah meng...
  • tukar lagi!!
    on Feb 26, 2014 in me
    Sebelum ni punya entry memang dah cerita tentang penukaran ni..huh kali ni tukar lagi.alasan kukuh tau macam konkrit  makin teruk leher fishah sampai berdarah lagi coz dia garu. Pilihan kali ni memungkinkan ianya adalah pilihan terakhir dan insyaAl...
  • Perkongsian ( Propolis ) kami makan tau!
    on Feb 19, 2014 in me
    Kami sekeluarga makan propolis..komen kami..yup sgt bagus..cuci dlm badan..ayah dlu kalau makan kambing mesti rs pening2 or panas tapi skrg dh x..n ayah kata selain monavie,propolis ni terbaik n sesuai tuk ayah..terbaik..kalau ada bminat nk tahu b...
  • naik buaian dan cukur jambul
    on Feb 8, 2014 in me
    Hari ni adalah hari bertuah Nailah Al Farafishah..disamping majlis aqiqah anak saudaranya yang berumur 6 bulan,Nailah juga turut serta dalam majlis marhaban cukur jambul dan naik buaian...jom intai-intai kenangan ini..
  • Cleanser untuk Nailah Al Farafishah
    on Feb 6, 2014 in me
    Kali ni produk yang ketiga untuk produk penjagaan kulit Farafishah..kesian anak ibu..dah mandi pun duk menggaru leher dengan badan..habis luka lehernya..doktor kata anak ibu kena mild ekzema mungkin kerana ibu ada asma dan ibu ada masalah kulit sensi...
  • Ngaku Chips ( Arrow Head chips )
    on Jan 18, 2014 in resepi
    kali ni saya kongsikan resepi kerepek paling sedap saya rasa.. lemak dia tu.. pergh.. kalau dah ngap-ngap memang tak hengat orang sebelah,tau-tau dah habis dah 1 bekas .. ni adalah arrow head nya .. leh beli kat giant ada BAHAN-BAHANNYA arr...
  • cucur sayur-sayuran
    on Jan 18, 2014 in resepi
    petang tadi dengan rajinnya saya buat cucur ni.. bagi sy sedaplahkan.. dan baik untuk ibu-ibu yang menyusukan anak .. ok bahan-bahannya tepung gandum garam telur 1 biji air cili kering+bawang merah+bawang putih ikan bilis ditumbuk sayur-sayuran :-...
  • Demam Batuk Dan Selsema
    on Dec 27, 2013 in me
    Nailah demam,batuk,selsema.. malam tadi jugak dari jam 8 mlm sampai kul 10.15 malam dia asyik menangis.Ibu pun nangis sekali sebab risaukan dia.. rasanya my baby kembung perut kot..nak kata ada kesilapan makan,benda yang lain makan malam tadi,sayur...
  • Kuih badak berendam MUDAH!
    on Dec 22, 2013 in resepi
    ha.. baru jap2 ni sy buat kuih badak berendam..bluehyppo..heheh.. sy share pic nya ya hihi.. senang je nak buatnya ni..okay mula2 prepair untuk doh nya.. tepung pulut sukatan mengikut kesukaan anda sendiri,macam saya,saya guna separuh dari bu...
  • Kenanganku bersamamu 1
    on Dec 21, 2013 in me
    Entah kenapa malam ini terasa begitu dingin.Serasa bahagia melihat wajahmu tenang dalam lenamu.Cuma mungkin akan tersentak sedikit oleh bunyian yang datangnya dari kelilingmu.syukur ke hadrat Ilahi diatas kurniaan dariNya. Pernah suatu hari,aku bera...
  • Ayam Masak Merah dan Sawi dan Lobak Merah Tumis Lada Hitam
    on Dec 21, 2013 in resepi
    Tengahari ni saya masak ayam masak merah,manakala adik saya masak sayur. Bahan yg di perlukan : ~ seekor ayam ~ potong ayam ikut citarasa yg korang nak.. basuh, lumur garam + kunyit dan goreng separuh masak. Bahan kisar 1 ( kisar h...
  • Kuih Bijan Sedap
    on Dec 20, 2013 in resepi
    ha... tetiba malam tadi saya begitu rajin nak buat kuih ni.. orang panggil kuih bom/bijan..bagi saya resepi dari ibu saya ni agak sedap..dan yang paling penting tak meletup bila goreng..nak tau resepinya?mudah je..tapi untuk sukatan tu,saya tak ikut...
  • Tempoh Berpantang - adakah perlu?
    on Nov 26, 2013 in me
    hari ni dah hari ke 45 untuk ayu .. bermakna semalam hari terakhir tempoh ayu berpantang.Tapi walaupun dah habis pantang,ayu tetap kena berhati-hati dalam memilih makanan,sebabnya ayukan bersalin secara czer,lagipun boleh lah maintain kan berat badan...
  • Menu dalam pantang
    on Nov 20, 2013 in me
     Hari ini masuk hari ke 40 berpantang , di sini saya kongsikan sedikit menu sepanjang berpantang :) -breakfast-- biskut 4 segi- white bread / wholemeal bread- cereals (cornflakes with milk)- milo suam /susu suam -lunch-- sup ikan haruan / tenggiri...
1
Blogs
0
Followers
0
Following