bellamalek Profile

bella

Join Date:
2011-01-20

About
I'm a new blogger from Malaysia. Love to write. Physically disabled. =)

Blogs Owned

1 - Unusual

I write mostly about my daily personal experiences.

Visit Follow

Latest Blog Posts

  • Turning from Miss to Mrs. :)
    on Feb 18, 2014 in Shaklee Wedding
    Holla Guys! So, hari ni aku nak cerita tentang hari bersejarah aku. Of coursela HARI PERNIKAHAN + PERSANDINGAN aku!! hehe. Majlis akad nikah aku dijalankan pada 31 Mei 2013 & majlis persandingan pulak keesokkannya iaitu pada 1 Jun 2013. Aku...
  • I am a Shaklee Independent Distributor (SID)
    on Feb 11, 2014 in Myself Shaklee
    Holla Guys!! Fuhh lama gile tak update apa-apa dalam blog ni since dapat tawaran kerja 2 tahun yang lepas! Hahaha..Amik kau 2 tahun dah bersawang blog aku ni. Sorry sangat ye to all my followers. Macam-macam jadi tau dalam 2 tahun ni. Kalau uolls na...
  • It's Here!
    on Aug 29, 2011 in Work
    I am so happy today because what I have been waiting since last week has arrived! The official letter from UMP! hehe. :) At first I thought that I might get the letter after Raya since everyone is already on leaves. But lucky me and thank you so much...
  • Serabut Perut!
    on Aug 26, 2011 in Myself
    Hari ini aku rasa sangat serabut perut atas beberapa sebab. Semalam pihak UMP ada call aku cakap aku lulus temuduga yang aku pergi hari tu dan suruh aku tunggu surat rasmi daripada pihak diorang. Aku pun happy giler la dah dapat keje. Bersyukur yang...
  • Perkembangan Terbaru Diriku
    on Aug 17, 2011 in Myself
    Assalamualaikum dan salam sejahtera to all my friends and peeps! Fuh! Lama giler tak update blog ni. Anyway, just nak share perkembangan aku sejak akhir-akhir ni. Firstly, I've got my driving licence a month ago. Alhamdulillah. I am very grateful and...
  • Addicted!! :)
    on Jul 4, 2011 in Music
    Me likey! :) I am totally addicted to this song right now! Hahaha. Feels like i'm at the beach enjoying myself. Love it! Enjoy peeps! :)...
  • Alhamdulillah :)
    on Jun 30, 2011 in Myself
    Alhamdulillah aku dah settle dgn semua proses nak ambil lesen aku. Sekarang aku cuma tunggu masa untuk test JPJ je bulan 7 nanti. Aku sangat gembira. Syukur alhamdulillah! :) Oh, hari ni aku demam pulak..sakit dah hidung aku dok bersin satu hari..ado...
  • Excited!
    on Jun 4, 2011 in Myself
    Aku sangat excited sejak dua tiga hari ni..Nak tau kenapa?? Sebab aku dah boleh ambil lesen memandu! Yeah aku tau mesti korang pelik kan umur dah tua tapi baru nak ambil lesen..hahaha. Korang tak tau betapa banyak kepayahan yang aku kena lalui untuk...
  • Tak Tau Nak Cakap Ape...
    on May 10, 2011 in Myself
    AKU PATAH HATI. AKU KECEWA. :'(...
  • Just Another Note To Myself..
    on May 8, 2011 in Myself
    I'm in my final days as an undergrad now..I don't know my exact feelings right now whether I'm happy or sad..But one thing that I am sure is I'm having my exam fever..haha. Well, this coming 12th of May is my last paper as an undergrad student. I'm l...
  • House of Pancakes
    on May 7, 2011 in Food
    Well, few days ago I went to Mid Valley with my best friends Atiqah and Mimi. Actually we wanted to watch The Fast and Furious 5 but unfortunately the tickets were sold out and we only managed to bought tickets for the next day and it is midnight mov...
  • The Duke and I..
    on May 6, 2011 in Books
    Currently am reading this book by Julia Quinn. She is a very talented women. She is a graduate of Harvard and Radcliffe Colleges. Basically this book is about the life of man and woman in the 18th century in London. Simon the new Duke of Hastings ha...
  • Rasa Hatiku
    on May 2, 2011 in Myself
    I just ask you for two things: 1.) Love me 2.) Understand me. #DamnItsTrue Be careful whom you give your trust. Because when it's broken, it hurts alot wishing you haven't given it away.#ihatequotes A boy can love a thousand girls, but a man can lov...
  • C.U.R.A.N.G
    on Apr 30, 2011 in Myself
    Aku sedih sejak akhir-akhir ni..aku tak tau nak buat apa..aku tau aku telah dicurangi..dia juga telah mengakui..aku sedih yang teramat kerana aku cintakan dia..hanya dia selama 2 tahun ni...:( Tapi untuk melepaskan bukan perkara yang mudah bagi aku s...
  • Demam Pulak!
    on Mar 18, 2011 in Myself
    Adehh..aku demam la plak..sejak semalam lagi aku demam. Sakit tekak, sakit kepala, badan aku panas luar dan dalam, selsema (hingus tak payah cakapla!).hahahaha. ;p Belakang aku pun sakit sebab tidur banyak sangat..haish. Aku rasa sebab perubahan cuac...
  • SoRrY!!
    on Mar 15, 2011
    Holla guys! Fuh! Dah lama gila aku tak tulis blog. Bukan apa, aku teramat sangat lah busy bulan ni. Berlambak-lambak assignment aku nak kena buat. Serabut seyh! Haish. Aku mintak maaf kat korang sebab takde citer baru yang di update sejak akhir-akhir...
  • 10 Petanda Dia Jodoh Kita...
    on Feb 27, 2011 in Macam-macam
    Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.1.BersahajaKekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan ti...
  • Tanam Pokok @ Bestari Jaya
    on Feb 26, 2011 in Event
    Sebelum tanam pokok muka happy jer! ;p Holla guys! Rasa cam dah lama plak aku tak update blog ni..huhu. Takpe harini aku bagi citer baru ok kat korang. Pagi tadi aku ada program tanam pokok dengan YAWA. Aku and group aku follow YAWA join aktiviti tan...
  • Barang Perhiasan Emas Lama @ Muzium Tekstil Negara
    on Feb 21, 2011 in Jalan-jalan
    Harini aku tak nak cakap banyak tapi just nak tunjuk kat korang koleksi barang-barang perhiasan lama yang diperbuat daripada emas tulen. Semua koleksi ni dipamerkan di Muzium Tekstil Negara.Enjoy! ^_^ Tali pinggang wanita dulu-dulu. Tali pinggang +...
  • Jom Join Faceblog
    on Feb 20, 2011 in Macam-macam
    SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA...
1
Blogs
0
Followers
0
Following