Follow

My blog to record the daily activities I did and made a short film. I also share info related to video dslr and how to create an attractive home-video, even with a small budget.

Owner: Khairul_Momokz

Listed in: Arts

Language: Malay

Tags: momokz, dslr film, malay wedding, short film

Report it


Site Statistics

Unique Visitors Today:
0
Page Views Today:
0
Unique Visitors this Week:
0
Page Views this Week:
0
Unique Visitors this Month:
0
Page Views this Month:
0
Total Unique Visitors:
88
Total Page Views:
214
Total Hits Out:
132
Traffic Chart

Latest Blog Posts for Momokz | dslr film maker

  • Iklan Gangster
    on Aug 28, 2011 in iDeas
    Short Film ini dihasilkan oleh Aman Wan dan rakan-rakan dari Komik-M. Pendapat peribadi saya, film ini berjaya kerana semasa ianya dilancarkan (iaitu pada 4 Ogos 2011) sehingga jam 9:00 pagi, sudah 3++ viewer yang menontonnya. Tahniah kepada Aman Wan...
  • Splitscreen: A Love Story
    on Aug 14, 2011 in iDeas
    Shot sepenuhnya pada Nokia N8 telefon bimbit. Pemenang Nokia Shorts competition 2011. Pengarah: JW Griffiths Pengeluar: Kurban Kassam Pengarah Fotografi: Christopher Bulan Pengarang: Marianne Kuopanportti Rekabentuk Bunyi: Mauricio d’Orey Muzik...
  • We Miss You
    on Aug 7, 2011 in iDeas
    Mungkin sudah tiba masanya untuk mengingati seorang sahabat lama … wemissyou.de KREDIT FILEM AKADEMI Baden-Württemberg membentangkan Hanna Maria Heidrich filem “KAMI MISS ANDA” Cornell Adams Danell Fortson pengarah fotografi JANN D...
  • Salam Ramadhan 2011
    on Aug 2, 2011 in Blog
    Salam Ramadhan kepada semua umat Islam di seluruh Malaysia. Semoga puasa tahun ini akan lebih diberkati oleh-Nya. Jangan ponteng puasa yek!!!
  • Surreality
    on Jul 31, 2011 in iDeas
    Jom kita lihat dan pelajari serba sedikit bagaimana Falko Tligner menghasilkan filem pendek ini. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Satu penerokaan sinematik yang masuk akal keh...
  • Corus Best!
    on Jul 27, 2011 in Blog
    Huhuhuhu... tiap-tiap minggu aku berjalan! Kali ni bawak anak-anak ke Port Dickson. Dah janji dengan diorang nak menginap di hotel. Kitorang sampai sana pun dah dekat pukul 3 petang. Destinasi pertama ialah Hotel Seri Malaysia, memang tempat wajib. T...
  • Menghasilkan Home Video (1)
    on Jul 24, 2011 in Asas
    Tutorial dan sumber-sumber untuk peminat Home Video: Home video tutorial, rancangan jangka panjang, pelan jangka pendek, Tips Tajuk, buih Ucapan (Bubble Speech), Muzik  Video Hari Lahir Contoh Home Video Pengenalan: Genre Home Video Home Video membe...
  • Bagaimana Meningkatkan Ekspresi Filem Anda
    on Jul 17, 2011 in Asas
    1. Elakkan terlalu banyak zoom, panning (gerakan berbalik kiri ke kanan) atau tilting (gerakan berbalik atas ke bawah) dan gerakkan kamera anda dengan perlahan dan lancar apabila menggunakannya. Gerakan zoom yang terlalu cepat, pan dan tilting yang k...
  • Genting X
    on Jul 15, 2011 in Blog
    Last aku ke Genting Highlands adalah pada 2002. Masa tu isteriku tunggu masa nak melahirkan anak sulung kami. Dengan Produa Kancil 660, digagahkan jugak mendaki... seminggu lepas tu, Danial Akmal dilahirkan. Kini, setelah 8 tahun kenangan itu berlalu...
  • Konsep Asas Sinematografi
    on Jul 10, 2011 in Asas
    Apa yang perlu saya tahu mengenai (digital) sinematografi? Dari emel pelawat blog ini, saya menyedari bahawa pengenalan asas kepada beberapa konsep yang dirujuk dalam bab-bab yang dinyatakan dalam panduan ini mungkin dapat membantu. Ramai daripada an...
Loading Comments...

Comments

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Close