Follow

remaja, cinta, agama, motivasi, dakwah, seni, arts, excel, SAI, photoshop, komik, doodles, freebies, poster, matematik, tutorial, couple, mati, syurga, neraka

Owner: Keri_Ikhwan

Listed in: Arts

Language: Malay

Tags: remaja, cinta, dakwah, komik, doodles

Report it


Site Statistics

Unique Visitors Today:
1
Page Views Today:
1
Unique Visitors this Week:
6
Page Views this Week:
6
Unique Visitors this Month:
45
Page Views this Month:
56
Total Unique Visitors:
57,689
Total Page Views:
86,344
Total Hits Out:
65
Traffic Chart

Latest Blog Posts for Ilusi Dunia

  • Design Sticker yang penuh dengan kasih sayang.Assalamualaikum..Tajuk tu boleh menimbulkan syak wasangka betul, haha.Aku cuma nak kongsi idea dan design yang boleh digunakan dan telah aku gunakan dalam kelas.Bukan sebagai BBM (Bahan Bantu Mengajar) tapi lebih kepada tanda penghargaan dan motivasi...
  • DOODLE: KNOWLEDGE IS POWER!
    on Aug 11, 2014 in Art doodles lukisan tangan
    Assalamualaikum...Lamanya tak update blog (cesss.. tulah ayat ngko tiap kali update blog. Pemalas!)Dah jarang menulis ni dah terkial-kial nak taip panjang -panjang. So aku ringkaskan entri ni.Biar lukisan yang berbicara, terjemahkan ikut kefahaman se...
  • Puasa Si Miskin VS Puasa Si Kaya
    on Jul 5, 2014 in Negaraku puisi Ramadhan
    Puasa Si miskin,Sahurnya alas perut, sekadar tuntutan Sunnah.Puasa Si kaya,Sahurnya memenuhkan perut, bimbang kelaparan tak larat melangkah.Puasa Si miskin,Seperti hari-hari biasa, makanannya dicatuPuasa Si kaya,Lebih daripada biasa, juadah istimewa...
  • Ilmu Tentang Ramadhan yang Patut Kita PelajariAssalamualaikum...Kat sini aku cuma nak kongsikan beberapa majalah yang biasa aku beli dan kebetulan pulak sempena Ramadhan ni ada artikel dan tulisan khas mengenai Ramadhan.1. Majalah SOLUSI (isu 69)Harga : RM 10/ RM 12 (Sbh Srwk)Majalah ni memang w...
  • Poster :Berkawan sampai ke Syurga?Assalamualaikum...Fuuh kemain lama tak update, nasib baik tak lupa password je.Lukisan ni pun dah lama peram dalam sketchbook baru ada masa nak update.Kita selalu dengar orang kata “Friend till jannah” atau “harap kita kekal berkawan sampai ke...
  • PANDA yang bertuah
    on May 21, 2014 in doodles lukisan tangan
    Assalamualaikum..Sempena Hari Panda SeMalaysia hari ni, aku secara tak sengaja terconteng makhluk ni ...Rintihan seorang pakcik duda beranak lapan penoreh getah hujung kampung:Untunglah ko Panda, ramai orang sayang,Makan minum kau mewah, ada orang ja...
  • Upacara Menguburkan azam yang berkecai...
    on May 7, 2014 in doodles lukisan tangan monolog AKU
    Assalamualaikum...Pantas sungguh masa berlalu. Dah masuk bulan ke-5 dalam kalendar 2014.Makin lama makin pemalas pulak aku update blog ni. Hangat -hangat taik lembu sungguh perangai aku.Berbekalkan bukti printscreen kat atas tu, maka dengan ini aku m...
  • GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Artikel Pilihan
    on Mar 29, 2014 in contest komik Remaja segmen
    Assalamualaikum..Nampak macam best je contest ni. Mudah pun mudah.Memandangkan takde idea baru sekarang ni, jadi aku cuma kongsikan balik artikel dan artwork lama aku.Sebab dalam syarat membenarkan asalkan karya original.Original tu memang original,...
  • Untuk Apa Aku MELUKIS?Assalamualaikum...Alhamdulillah, setelah berbulan-bulan aku peram tablet Graphic Genius Easypen M610X akhirnya tergerak hati untuk serius menghasilkan satu artwork menggunakan tablet tu.Artwork ni 100% terhasil kombinasi graphic tablet + Paint Tool S...
  • MH370 : Mencari hikmah di sebalik Musibah
    on Mar 9, 2014
    Di saat kita rasa teknologi kita paling canggih,Di saat kita kata alat kita paling hebat,Di saat kita fikir ilmu kita sudah cukup tinggi,Di saat kita hampir mendabik dada lupa pada kuasa yang lebih Agung...Sebuah kapal terbang yang dicanang paling se...
Loading Comments...

Comments

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Close