Follow

blog ni diwujudkan just untuk b'kongsi info, idea, mklumat, ilmu atau ape2 je yg bleh dikongsi...yg penting, ia bukan sekadar blog...

Owner: hasbullahrameli

Listed in: Personal

Language: Indonesian

Tags: hasbullahrameli, blogger, lawak, informasi, maklumat

Report it


Site Statistics

Unique Visitors Today:
0
Page Views Today:
0
Unique Visitors this Week:
0
Page Views this Week:
0
Unique Visitors this Month:
0
Page Views this Month:
0
Total Unique Visitors:
1,393
Total Page Views:
2,303
Total Hits Out:
152
Traffic Chart

Latest Blog Posts for hasbullahrameli's blog

  • RM600 Sebulan Boleh Wat Pelaburan Hartanah?
    on Nov 10, 2010 in motivasi kewangan
    Bagaimana seorang yang berpendapatan serendah RM600 setiap bulan mampu berjaya didalam perniagaan hartanah? Jeng, jeng, jeng… saya pasti anda tertanya-tanya betul ke ni? atau saja bagi “title” gempak-gempak? hmm..Jawapan saya, memang betul! dan...
  • Sempena Ramdhan.
    on Jul 16, 2010 in informasi
    Salam....Ha, ni e-book sempena Bulan Ramdhan yang akan tiba tak lama lagi. E-book ini mengandungi resepi-resepi yang popular di neger-negeri pantai timur Pahang, Terengganu dan Kelantan. Anda boleh mendapatkannya dalam dua versi iaitu versi cetak dan...
  • Perbualan Suami Isteri...HaHaHa...
    on May 15, 2010 in humor
    Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) "Selamat malam sayang, sekarang saya logged in."Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?Suami : Bad command or filename.Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh ab...
  • Jadikan Wang Anda Bekerja Untuk Anda (siri 43)
    on Dec 16, 2009 in kewangan
    Seterusnya...PENUTUPSemua yang saya beritahu anda adalah cara wang bekerja dan anda bekerja dalam pilihan. Tak perlu anda letak jawatan, kecuali kerja anda memang teruk dan memenatkan. Asalkan anda enjoy dengan kerja, baik teruskan.Berbanding dengan...
  • Jadikan Wang Anda Bekerja Untuk Anda (siri 42)
    on Dec 15, 2009 in kewangan
    Seterusnya...INSTRUMEN PELABURAN:SAHAM AMANAH (UNIT TRUST)Ia adalah instrumen yang paling sesuai untuk kebanyakan orang. Ini adalah kerana kebanyakan orang awam tidak memiliki kemahiran kewangan.Walaupun mereka sudah celik kewangan, tapi pengetahuan...
  • Jadikan Wang Anda Bekerja Untuk Anda (siri 41)
    on Dec 14, 2009 in kewangan
    Seterusnya...JADIKAN DUIT ANDA BEKERJA: PELABURANSatu-satunya cara yang diketahui untuk memperolehi wang ialah dengan bekerja. Betulkah begitu? 99% akan jawab ya. Tapi orang kaya yang pintarmenjawab “Tak semestinya bahkan kami tidak perlu bekerjapu...
  • Jadikan Wang Anda Bekerja Untuk Anda (siri 40)
    on Dec 13, 2009 in kewangan
    Seterusnya...Had hutangJika anda terpaksa berhutang, maka berhutanglah tapi mesti ada hadnya. Tak kira berapa gaji anda, had maksimum hutang adalah 20% sahaja daripada jumlah gaji anda. Ini bermakna jika gaji anda RM1500 sebulan. Had maksimum hutang...
  • Jadikan Wang Anda Bekerja Untuk Anda (siri 39)
    on Dec 12, 2009 in kewangan
    Seterusnya...INSURAN & TAKAFUL.Apa itu insuran?Apabila masuk insuran bukan bermakna mahukan bencana tapi beringat untuk mengurangkan risiko. Pihak Insuran selalunya membayar pampasan, tapisebaliknya pencarum yang biasanya tak bayar caruman.Hukum...
  • Jadikan Wang Anda Bekerja Untuk Anda (siri 38)
    on Dec 11, 2009 in kewangan
    Seterusnya...STRATEGI PALING BERKUASA1. Bayar diri sendiri terlebih dahulu (saving/simpan).Salah satu ajaran orang kaya Babylon (The Richest Man in Babylon) karya George Clason ialah Pay Yourself First. Tidak ada orang yang paling berhak memiliki wan...
  • Jadikan Wang Anda Bekerja Untuk Anda (siri 37)
    on Dec 10, 2009 in kewangan
    Seterusnya...Meletakkan jawatan dari kerjanyaAkhirnya, hari penting bagi Perl pun tiba – bayaran cek e-pipeline bulanannya telah mencecah sama dengan gaji bulanan di Cistern! Isterinya membuat salinan fotostat warna ke atas cek dari Cistern dan cek...
Loading Comments...

Comments

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Close