Follow

Personal blog about life experience, family and friends, social issues, motivation and financial matters...

Owner: wafacw

Listed in: Personal

Language: English

Tags: lifestyle, motivation, relationship, food, photography

Report it


Site Statistics

Unique Visitors Today:
0
Page Views Today:
0
Unique Visitors this Week:
20
Page Views this Week:
23
Unique Visitors this Month:
75
Page Views this Month:
86
Total Unique Visitors:
18,504
Total Page Views:
29,367
Total Hits Out:
174
Traffic Chart

Latest Blog Posts for MyBlog

  • Bayar Bil-Bil Bulanan Secara Online Melalui Mymi1 - Mudah & Menguntungkan
    on Dec 3, 2015 in kewangan
    Bismillahirrahmanirrahim...Sekarang ni, boleh dikatakan kita semua dah guna 'smartphone', hatta budak-budak sekolah rendah pon dah ada smartphone sendiri sekarang. Selain dari penggunaan Aps WhatsApp, atau Facebook dan boleh ambil gambar, menggunakan...
  • 2015 Jadi 'Busy' atau mem'busy'kan Diri
    on Feb 26, 2015 in blogging
    Bismillahirrahminrrahim...Subhanallah... cepatnya masa berlalu... sekarang dah nak masuk bulan Mac 2015 - lagi beberapa hari saja. Umur semakin meningkat -- bila umur dah masuk 4 siri ni, terasa macam banyak benda jadi samar-samar. helaian rambut pun...
  • Cuaca Terang & Panas, Alhamdulillah
    on Dec 19, 2014 in bajir cuaca
    Bismillahirrahmanirrahim...Subhanallah... Alhamdulillahirabbil'aalamin, lepas seminggu hujan setiap pagi dan petang, walaupun tak lebat seperti di sebelah Pantai Timur, hari ni cuaca agak terang dan panas... Allah swt Maha Mengasihani. Dapat jugak je...
  • Masak Tumis Sawi Sempoi
    on Dec 18, 2014 in belajar masak Food
    Bismillahirrahmanirrahim... Entri ni actually lanjutan dari kursus masak untuk anak teruna saya yang baru habis SPM. Untuk pelajaran hari ni saya suruh dia buat Masak Tumis Sawi (ala en. wafa). Masak Tumis Sawi ni atau Tumis Air Sawi adalah masa...
  • Poi Kuala Pilah - Nogori Sombilan
    on Dec 9, 2014 in Family
    Bismillahirrahmanirrahim...Hujung minggu minggu lepas, Alhamdulillah berlangsunglah Majlis Perkahwinan adik ipar yang bongsu, iaitu adik kepada wife, Mursyid Mustafa dan pasangannya Nadia - pada 6hb Disember 2014. Pengantin perempuan berasal dari Kua...
  • Ukhwah Fillah
    on Nov 30, 2014 in Tazkirah Ukhwah
    Ukhwah Fillah, saya selalu nampak perkataan ni kat blog-blog, dalam facebook pun selalu jumpa. Kalau tak silap, maknanya - bersaudara atau persaudaraan atau persahabatan kerana Allah SWT... Jadi ianya adalah perhubungan antara seorang dengan seorang...
  • Wiper Motor Exora Rosak - Jadi Pomen Bidan Terjun
    on Nov 29, 2014 in Exora
    Bismillahirrahmanirrahim...For the first time, dalam seumur hidup ni saya mengalami kejadian seperti ini. Pengalaman menggunakan kereta selama ini tak pernah lagi berlaku; motor wiper of my Proton Exora, rosak or actually gear yang dalam motor tu pec...
  • Beranikah?!!!
    on Nov 29, 2014 in Solat Tazkirah
    Bismillahirrahmanirrahim... Beranikah kita untuk TIDAK SOLAT...  Itulah ayat penuh kepada title di atas...Catatan ini adalah peringatan kepada diri sendiri untuk diulang baca dan diulang renung. Juga kepada zuriat saya dan orang-orang yang saya...
  • Tentang Ikhlas
    on Nov 28, 2014 in Ikhlas
    Bismillahirrahmanirrahim...Baru terbaca sedikit maklumat mengenai TANDA-TANDA KEIKHLASAN di blog seorang sahabat blogger. Satu catatan yang bagus sebagai panduan memperbaiki diri. Jazakallahu khairan atas perkongsian tersebut...Lihat ulasan TANDA-TAN...
  • Hablun Minnallah, Hablun Minannas
    on Nov 27, 2014 in Kasih sayang
    Bismillahirrahmanirrahim...Alhamdulillah, beberapa hari ni seorang sahabat telah meminjamkan saya sebuah laptop untuk menyiapkan satu flyer untuk kedai komputer beliau dan saya telah menyiapkan flyer tersebut, and it's actually for free. Well, my fri...
Loading Comments...

Comments

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Close