Follow

Blog untuk berkongsi ilmu tentang komputer, blogging, buku, games, pengurusan, motivasi, leadership dan lain-lain.

Owner: arazak73

Listed in: Computers

Language: Indonesian

Tags: komputer, motivasi, pengurusan, leadership, ilmu

Report it


Site Statistics

Unique Visitors Today:
19
Page Views Today:
26
Unique Visitors this Week:
47
Page Views this Week:
60
Unique Visitors this Month:
323
Page Views this Month:
387
Total Unique Visitors:
60,692
Total Page Views:
84,604
Total Hits Out:
153
Traffic Chart

Latest Blog Posts for Ilmu Kita, Kongsi Bersama

  • WhatsApp DI KOMPUTER
    on Dec 19, 2016 in Hand Phone Pengenalan Laman WEB
    Anda ingin menggunakan WhatsApp di komputer anda. Kenapa ya, sebab susah nak transfer gambar, banyak kerja betul tak. Caranya macam ni. Mula2 pergi google WhatsApp web. Bila dah jumpa masuk kat laman web tu. Akan muncul paparan seperti dibawah pad...
  • MEMBUAT FAIL ISO atau IMAGE DENGAN INFRARECORDER
    on Jun 6, 2016 in Pengenalan Software
    Sebenarnya selain daripada INFRARECORDER ada banyak lagi perisian lain yang dapat membantu anda membuat fail ISO atau imej ini. Tapi hari ini saya ingin memperkenalkan perisian INFRARECORDER ini yang mana bagi saya ianya sangat mudah digunakan. And...
  • Membuat Pendrive Anda Menjadi Bootable
    on Jun 3, 2016 in Pengenalan Software
    Cara mudah untuk menjadikan pendrive anda bootable adalah dengan menggunakan RUFUS. Ia adalah sebuah perisian open source yang boleh anda gunakan dengan mudah. Kepada anda yang memerlukannya anda boleh downloadnya di SINI. Semoga membantu. Sebelum t...
  • Tukar Imej Kepada Pdf
    on Mar 31, 2015 in Pengenalan Software
    Lamanya tak menulis dalam blog ni. Hari ini dah masuk 1hb April 2015, satu sistem percukaian baru akan diperkenalkan di Malaysia mulai dari hari ini, GST, sama-samalah kita tengok apa yang naik dan apa yang turun. Just nak share dengan kawan2 tentang...
  • Download Video Youtube Dengan Savefrom Dot Net
    on Oct 1, 2014 in Pengenalan Laman WEB
    Selamat pagi dan salam sejahtera semua, cepat betul masa berlalu. Hari ini dah 2hb oktober 2014. Minyak naik 20 sen lagi. Kos hidup naik lagi. 5hb dah Raya Haji (Ahad ni) dah raya haji. Nak berjalan kena keluar duit lebih untuk isi minyak. Pesanan sa...
  • Berkenalan Dengan Android
    on Aug 21, 2014 in Hand Phone
    <!--[if gte mso 9]> Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> /* Style Definitions *...
  • Blog Panduan Baiki Kereta
    on Aug 7, 2014 in Pengenalan Laman WEB
    Just nak share satu blog baru yang saya jumpa iaitu "Tacra's DIY Garage". Penulisnya bernama Jeff Tacra yang berasal daripada Negeri Terengganu. Dalam blog ini terdapat banyak posting tentang cara atau panduan baiki kereta kepada anda yang...
  • Lagi Tentang Audio Extractor
    on Aug 7, 2014 in Pengenalan Software
    Mungkin anda ada download video daripada Youtube atau mana2 laman web dan ingin mengasingkan audio daripada video tersebut. Anda boleh gunakan perisian percuma "Pazera Free Audio Extractor". Perisian ini adalah percuma mengasingkan au...
  • Download Video Youtube Dengan FreecoderLagi satu cara mudah untuk download Video Youtube adalah dengan menggunakan Freecoder. Anda boleh downloadnya kat sini. Freecorder ni support pelayar Chrome, Firefox dan Internet Explorer. Boleh digunakan pada sistem operasi Windows 8, 7, Vista dan...
  • CARA KIRA BILANGAN PERKATAAN SAMA DALAM COLUMN
    on May 6, 2014 in Tips Microsoft Office
    Just nak shared dengan kawan2 yang tak tau nak kita perkataan yang sama dalam column. Contohnya seperti gambar kat atas tu. Katakan kita ada list nama yang panjang dan nak kira berapa orang dapat "VG" atau Very Good, "G" atau Good...
Loading Comments...

Comments

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Close