Follow

Blog ini memaparkan kisah-kisah kehidupan, isu semasa, tips berblog dan tempat-tempat menarik yang pernah dilawati.

Owner: SyaIsya

Listed in: Personal

Language: Indonesian

Tags: Travel, Career, Lifestyle, Current Issue, Blog tutorial

Report it


Site Statistics

Unique Visitors Today:
0
Page Views Today:
0
Unique Visitors this Week:
0
Page Views this Week:
0
Unique Visitors this Month:
0
Page Views this Month:
0
Total Unique Visitors:
2,942
Total Page Views:
6,571
Total Hits Out:
138
Traffic Chart

Latest Blog Posts for HIDUP ADALAH ANUGERAH

  • ERM...ACCIDENT..U KISS, U PAY! OK!
    on Feb 15, 2011 in Ceritera Aku
    Subuh semalam, sewaktu aku dalam perjalanan dari rumah ibunda nak ke JB untuk pulang bekerja setelah menghabiskan cuti hujung minggu bersama keluarga (dan nak habiskan kemas rumah akibat banjir), kereta aku telah dicium.
  • BLOGGER AYIE (BLOG-AYIE DOT COM) KEMALANGAN, KOMA
    on Feb 14, 2011 in Dunia blogging
    Ya Allah, terkejut sangat aku menerima mesej dari ibu Ayie (blog-ayie.com), sebentar tadi ketika aku sedang memandu, dalam perjalanan pulang dari tempat kerja. Mesej menyatakan bahawa Ayie telah kemalangan jalan raya pada pagi tadi. Saat entri i...
  • LIRIK LAGU DAN VIDEO KLIP MAHER ZAIN INSYAALLAH VERSI BAHASA MELAYU
    on Feb 12, 2011 in Lirik lagu / video clip
    Dah lama terbaca mengenai kewujudan lagu Insha Allah versi Bahasa Malaysia ni. Tapi tak pernah pula aku nak mencari lagu ni di internet. Pagi tadi, ketika dalam perjalanan ke tempat kerja, radio IKIM memutarkan lagu ni. Pertama kali mendengarnya, ter...
  • GAMBAR PERTUNANGAN ALLY ISKANDAR DENGAN NAIB JUARA GADIS MELAYU
    on Feb 12, 2011 in Artis
    Tanggal 11 Februari 2011, Ally Iskandar selamat ditunangkan dengan Aishah Zainal, Naib Juara Gadis Melayu musim pertama, di rumah keluarga Aishah di Taman Sri Intan, Ampang. Tahniah buat Ally dan Aishah. Moga berkekalan hingga ke akhir hayat. Buat ma...
  • SENARAI CONTEST NAK JOIN
    on Feb 12, 2011 in Contest
    Join contest adalah antara aktiviti kegemaran aku dalam dunia blogging ni. Walaupun tak selalu menang, tapi keseronokan join contest tu yang menyebabkan aku dah macam ketagih pula nak join contest-contest yang blogger-blogger anjurkan. Berikut adalah...
  • KETAHUI NILAI BLOG ANDA DALAM USD: CARA SEMAK NILAI BLOG
    on Feb 12, 2011 in Dunia blogging
    Terbaca entri mengenai cara untuk mengetahu nilai blog kat blog myvitrd. So, aku pun dengan gatal tangannya pi check nilai blog aku yang tak glamour ni. Nak tahu juga kan, ada nilai ke tak blog aku ni. Setelah check, inilah yang tertera. Sila fokus p...
  • AKHIRNYA....DAPAT JUGA
    on Feb 8, 2011 in Dunia blogging Ceritera Aku
    Alhamdulillah, akhirnya aku dapat berblog dengan senang-lenangnya. Apa taknya, sejak sebulan lalu, aku tak dapat melayari internet dengan bebasnya dek kerana line asyik terputus je. Dah lama dah aku terfikir untuk bertukar tempat untuk surfing, tapi...
  • EH! TIADA PELAWAT LANGSUNG DI BLOG? BIAR BETUL!
    on Feb 6, 2011 in Dunia blogging
    Aku dah lama tak buka website Nuffnang, sejak hati mula merajuk pada Nuffnang. Dah dalam seminggu ni aku tak kisah tengok statistik pelawat ke blog ni di web Nuffnang. Tup tup  ni buka web Nuffnang, terkejut tengok statistik yang terpampang di s...
  • BERAPA JUMLAH KAMBING
    on Feb 6, 2011 in Contest
    Hehe..Kali ni nak join contest yang agak menarik dan comel.Dianjuran oleh Bulan Purnama.Tak tahu nak kira camne kambing-kambing ni. Hantam sajalah labu:Cubaan meneka 1: 18 ekorCubaan meneka 2: 17 ekorTag: Faiz (tuudia)Aurikelsan (aurikelsan)Ftirihadi...
  • BLOG AKU, BUKAN PRIVASI LAGI
    on Feb 4, 2011 in Contest
    Yeehaaa..dah lama aku tak join segmen review blog ni. Kali ni nak join review blog bersama 'Blog Privasi'.Serba ringkas mengenai blog ni:1. Asalnya ni blog personal, tapi tu dulu. Kini dah jarang cerita pasal personal.2. Kadang-kadang...
Loading Comments...

Comments

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Close