Follow

Memberikan tutorial mudah Blogger Blog, Facebook, Komputer, fakta dan cerita tentang kehidupan

Owner: kfunc

Listed in: Personal

Language: Indonesian

Tags: Blogspot Tutorial, Tutorial Blogger, Bloggers, Blogger, Blog

Report it


Site Statistics

Unique Visitors Today:
0
Page Views Today:
0
Unique Visitors this Week:
0
Page Views this Week:
0
Unique Visitors this Month:
0
Page Views this Month:
0
Total Unique Visitors:
115
Total Page Views:
732
Total Hits Out:
78
Traffic Chart

Latest Blog Posts for KFunC Blog

  • Dapatkan Ribuan Komen Pada Setiap Entri
    on Jun 18, 2010 in Tutorial
             Cara yang terbaik untuk memaparkan ribuan komen pada setiap Entri. Cara ni telah dibuat oleh Mus, maknanya idea asal dari dia lah. Tapi disebabkan cara tu bukan untuk platform blogger blog, so aku nak...
  • Membuat Link Teks Dan Gambar Beranimasi
    on Jun 16, 2010 in Tutorial
    Tutorial ini boleh digunakan pada gambar ataupun teks untuk link itu sendiri. Sebelum itu aku sebenarnya tak tahu nak bagi tajuk apa tutorial ni, sebab aku ikut id skrip asal yang aku ambil dari Davidwalsh dan DynamicDrive , jadi ia bukanlah beranim...
  • Layari 5 Laman Web Untuk Ribuan Trafik Sehari
    on Jun 15, 2010 in Fakta Tutorial Blogger
    Kini terdapat satu aplikasi yang memudahkan trafik yang tinggi masuk ke blog korang. Apa pentingnya trafik pada sesuatu blog? Aku akan kongsi dengan korang tentang pengertian dan cara untuk mendapatkan ribuan trafik dalam sehari sekaligus memperolehi...
  • Blogger Lakukan Ubahsuai Secara Senyap
    on Jun 14, 2010 in Fakta Blogger CeritaKu KepadaMU
    Blogger.com melakukan penambahan pada script template blog. Aku sedari bila aku tengok saiz pada template aku bertambah. Bingung juga mula-mula tu. Tapi bila dah periksa semua script, ni yang aku dapat : <b:includable id='shareButtons' var='post'...
  • Menghantar Entri Automatik Ke Laman Sosial
    on Jun 11, 2010 in Tutorial Blogger
    Menghantar entri blog ke laman sosial adalah sesuatu perkara yang baik untuk mendapatkan traffik yang lebih tinggi. Tapi, berapa banyak laman sosial yang korang ada sekarang? Kalau hanya satu, takpa la kan? Bolehlah hanya menghantar melalui Share But...
  • Share Button Dengan Counter
    on Jun 11, 2010 in Tutorial Blogger
    Banyak tutorial berkenaan Share button dengan counter, tapi kali ini aku nak buat gempak sikit, tak banyak! haha..widget ni masih dalam beta disebabkan aku dengan sesuka hatinya simpan sampai 4 share button dengan counter dan akhirnya kepala dah peni...
  • Rebuild Blog Selesai
    on Jun 11, 2010 in Blogger CeritaKu KepadaMU
    Akhirnya..edisi Rebuild blog nih dah siap sepenuhnya. So, bolehlah aku berblog semula dengan aman, nyaman walau tak berteman. Semua berlaku disebabkan serangan penyakit 301 redirected. Blog lama kfunc.co.cc dah ter-padam sebenarnya dan cuma tambah "t...
  • Memasang Emoticon Pada Kotak Komen
    on Jun 8, 2010 in Tutorial Blogger
    Pemasangan emoticon pada kotak komen ini adalah untuk blogger blog sahaja dan tiada integrasi dari mana-mana sistem komen yang lain. Untuk melakukan pemasangan emoticon pada kotak komen ini korang perlu melakukan setting seperti yang telah aku sediak...
  • Aku kembali ke Blog
    on Jun 5, 2010 in CeritaKu KepadaMU
       Salam..hehe..dah rasa macam segan la pula nak cerita-cerita kat blog..ntah berapa bulan dah aku tinggalkan. Hah, sebelum aku nak memanjang lebar tinggi dan besarkan lagi cerita aku kali nih, aku nak minta maaf kepada sesiapa yang nak san...
  • Tutorial Mengubah Layout Facebook
    on Apr 13, 2010 in Tutorial Facebook Perisian Komputer
    Setelah ramai yang bertanyakan tentang hal ini, aku dengan sesuka hatinya memberikan tutorial yang mungkin berguna juga lah!!hoho...Ok..Sebelum anda bergembira dan rasa teruja kerana mendapat layout / theme Facebook ni, aku dah sediakan cara-cara dan...
Loading Comments...

Comments

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Close