Follow

A graphic novel blog

Owner: darkhalf

Listed in: Arts

Language: Indonesian

Tags: graphic, novel, movie, music, comics

Report it


Site Statistics

Unique Visitors Today:
0
Page Views Today:
0
Unique Visitors this Week:
0
Page Views this Week:
0
Unique Visitors this Month:
0
Page Views this Month:
0
Total Unique Visitors:
13,450
Total Page Views:
23,822
Total Hits Out:
114
Traffic Chart

Latest Blog Posts for Sorrow:Yang Begitu Indah

  • Hujan
    on Jun 1, 2011 in life
    Terbaring di katil hospital untuk rawatan kemoterapi setiap bulan sejak 4 bulan yang lalu, menjadi rutin barunya setelah didiagnosis sebagai salah seorang warga berpenyakit antara yang digeruni di seluruh dunia. Mata dipejamkan melayan variasi rasa y...
  • Gua Max Prodigy, Lu Sapa? [sambungan Episod 2]
    on Apr 21, 2011 in parody blogsphere temuborak max prodigy
    sambungan dari SINI... “Hahaha… maksud aku, kau ni double standard tau tak? Bangkai gajah kat depan mata, kau buat-buat tak nampak. Taik gigi celah gigi jugak yang kau kisahhh sangat” “Woo..Woo..Wooo! Sedap lu tembak gua? Bila masa pulak gua...
  • Gua Max Prodigy. Lu Sapa?? [Episod 2]
    on Apr 19, 2011 in parody blogsphere temuborak max prodigy
    bersambung dari Episod 1 “KPLONGGG!”, bunyi efek ala komik Dewata Raya tatkala aku menumbuk balas usus Max hingga dia jatuh terduduk. Gelas teh tarik aku yang masih panas ntah cemana tertumpah tepat ke anunya. “WOI! Hamjad lu!” Max lantas...
  • Powder: You Freak!
    on Apr 8, 2011 in life film video clip
    Esok weekend. So, harini biasanya aku dah set untuk selongkar dan layan movies, tak semestinya latest movie sebab banyak kisah hebat sebenarnya yang aku terlepas pandang. Menonton sesuatu kisah bagi aku bukan hiburan semata-mata sebab aku suka layan,...
  • Siri Berdialog Dengan Blogger #6: Lucifer of 666 [2]
    on Apr 3, 2011 in blog blogsphere temuborak
     sambungan dari entri semalam... DH: Apa yang aku tau 6ratus6puluh6 bukan blog pertama kau. Cer cter sket sejarah permulaan kau berblog. Lucifer: Keh keh keh, aku bermula berblog semasa Oktober 2008, dan waktu itu aku hanya tahu blog Jebon, Tro...
  • Siri Berdialog Dengan Blogger #6: Lucifer of 666
    on Apr 2, 2011 in blog blogsphere temuborak
    Sape tak kenal Matahari a.k.a Lucifer ye dok? Blog owner 6ratus6puluh6 merangkap tokan skuad Sarkasis. Bila dapat feedback dari seorang blogger yang well-known di kalangan 'kita-kita' ni adalah sesuatu yang aku hargai sebab bukan semua blogger yang b...
  • Promo: Cut Out Magazine
    on Apr 1, 2011 in graphic promo magazine zine
    Sebagai seorang rakyat marhaen yang bergaji cukup-cukup makan, aku hanya mampu membelek buku-buku berkaitan grafik dan designing di MPH atau Kinokuniya umpamanya sambil cepat-cepat menyedut air liur yang meleleh di hujung bibir. COREPEPS: local D.I...
  • [12] Kawan Lama (2)
    on Mar 22, 2011
    sambungan dari [12] Kawan Lama Cerita ni akan ditamatkan tak lama lagi. Aku tau, memang busan tahap bik mama... tak komen pun takpe. bersambung lagikk..
  • Di Mana Relevannya Surah An-Nur:26? [2]
    on Mar 17, 2011 in islam love
    sambungan dari entry semalam: “Saya mengandaikan dia seorang lelaki yang baik sebab ustaz menyebutnya sebagai ‘seorang lelaki yang beriman’” "Kalau begitu, apa pula pendapat kamu bila dalam surah An-Nur:3 pula, Allah berfirman yang bermaksud...
  • Di Mana Relevannya Surah An-Nur:26? [1]
    on Mar 16, 2011 in islam love
    Allah S.W.T berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur':26) Masa aku praktikum dan...
Loading Comments...

Comments

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Close