Follow

Berita terkini tentang air terjun, alam semesta, alam sekitar, angkasa, astronomi, keajaiban alam, kebesaran Allah, keindahan alam, kreatif, makanan, misteri, mukjizat, makhluk aneh, serangga

Owner: klAnA

Listed in: Travel

Language: Malay

Report it


Site Statistics

Unique Visitors Today:
0
Page Views Today:
0
Unique Visitors this Week:
1
Page Views this Week:
1
Unique Visitors this Month:
80
Page Views this Month:
85
Total Unique Visitors:
295,707
Total Page Views:
434,552
Total Hits Out:
91
Traffic Chart

Latest Blog Posts for aku pemerhati alam semesta

  • Gulai aka Kari Ikan
    on Mar 1, 2015 in makanan makanan dan minuman Resepi
    Bahan-bahannya:Ikan segar. Jika besar, potong lah ikut kesesuaian.Cili hijau. Belah dua dan buangkan biji. Ni untuk elakkan kuah gulai nanti bertambah pedasnya. Tomato dibelah empat.1 tangkai daun kari.3 ulas bawang putih.2 ulas bawang merah.2 c...
  • Design Rumah - Mesra Alam
    on Oct 17, 2014
    Teringin tak ade rumah cam kat bawah nie.. wohoo, bestkan, mesti sejuk suasana kat dalam, sejuk jugak mata memandang dari luar.. huhu...
  • Resepi Singgang Ikan - Simple Tapi Sedap
    on Aug 26, 2014 in makanan makanan dan minuman Resepi
    Singgang atau masak pindang. yeps, sangat mudah resepi masakan ni. amik bahan-bahan, main campak-campak dalam periuk. dah siap. simple pun, sedap tau! kene masa tengah demam, tekak payau, ni lah taim yang sesuai untuk makan singgang. dalam pantang pu...
  • Tukang Masak Temui Telur Ayam Aneh
    on Jun 19, 2014
    kalau ditanya apa bentuk telur ayam, pasti orang akan jawab bentuk bujur. pasti kan? melainkan dia tak pernah lihat telur ayam seumur hidup!! Tapi, jika jawapannya bujur semata, jawapan dia salah!! hohoho, sebabnya? lihat gambar di atas, sekarang ni...
  • Sawi Goreng Telur - Mudah dan Khasiat
    on May 3, 2014
    Bahan-bahan:1. seikat sawi hongkong2. dua butir telur ayam3. seulas bawang kecil4. seulas bawang putih5. sesudu sos tiram6. garam secukup rasa.7. bahan perencah tambahan (optional) - udang, ikan bilis, sotong, hati/pedal ayamCara memasak:panaskan sed...
  • Kursus Autocadas salam.juz nak share..ekceli.. bagi menolong, atau lebih tepat, nak penuhi permintaan seseorangjadi..kepada yg berminat untuk belajar autocad,boleh singgah ke link ni:http://www.pelukis-pelan.blogspot.com/2014/03/senarai-tempat-kursus-autocad-di.ht...
  • Design Rumah - Konsep Hello Kitty
    on Nov 6, 2012 in Rekabentuk kreatif
    hai, pernah dapat tak hadiah hello kitty, kucing comey dgn riben pink mcm kat atas nie. kalau pernah dpt, mesti akan rasa bangga plus riak.. alah, mesti ada sikit2 atau banyak2 feling mcm tu, kan3... hehehe so, mcmana rasanya bila dpt besday present...
  • Resepi Rendang Daging
    on Oct 30, 2012 in makanan dan minuman makanan
    Bahan-bahan: 1. 1/4 kg daging 2. 1 biji kelapa parut 3. 2 sudu kerisik 4. 6 ulas bawang merah 5. 1/2 inci lengkuas 6. 1/4 inci halia 7. 2 batang serai 8. 1/4 inci kunyit hidup 9.  3 sudu cili kering kisar 10. sehelai daun kunyit 11.
  • 10 Pulau Tercantik Di Malaysia
    on Oct 23, 2012 in Keindahan Alam tempat pelancongan
    1. Pulau Perhentian Walaupun agak sukar untuk sampai ke sini, Perhentian merupakan antara pulau-pulau di pantai timur semenanjung Malaysia yang menjadi ikonik kepada para pengembara. Sebabnya kerana air di pulau ini begitu bersih hinggakan anda...
  • Teka Teki - Gambar Apakah Itu?assalam. hye uols. masa balik kg hari raya lepas, family klana pegi ziarah rumah makcik (sedara belah arwah abah). nak jadi citer, sambil-sambil borak plus makan ketupat cicah rendang kerang (redang makcik klana ni antara yg tersedap dlm kg, first re...
Loading Comments...

Comments

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Close