Follow

ada masa kita melawak... ada masa kita serius...

Owner: solihinzubir

Listed in: Personal

Language: Malay

Tags: solihin zubir, info, love, humor, sport

Report it


Site Statistics

Unique Visitors Today:
0
Page Views Today:
0
Unique Visitors this Week:
0
Page Views this Week:
0
Unique Visitors this Month:
0
Page Views this Month:
0
Total Unique Visitors:
860,443
Total Page Views:
1,485,403
Total Hits Out:
72
Traffic Chart

Latest Blog Posts for SolihinZubir.com

  • Bersedekah Menyebabkan Kita Kaya
    on Jul 7, 2014 in Keagamaan
    Sebenarnya, ada beberapa rahsia untuk menjadi kaya tanpa kita duga. Salah satunya, banyakkan bersedekah. Berikut beberapa dalil yang menyatakan dengan bersedekah, seseorang itu boleh menjadi kaya atau dimurahkan rezekinya.1. Sedekah Menjadi Sebab All...
  • Musim Bunga di Kedah (Sakura Malaysia)
    on Apr 8, 2014 in Fenomena
    SAKURA MALAYSIA. Itulah gelaran orang kita terhadap fenomena 'musim bunga' yang melanda sesetengah tempat di Malaysia. Rimbunan bunga pink persis sakura ini sudah banyak tertanam di tepi-tepi jalan bandar utama terutamanya di Kedah dan Pulau Pinang.
  • Jangan Takut Naik Kapal Terbang
    on Mar 9, 2014 in info
    Berikutan misteri kehilangan pesawat MH370 yang mencetuskan pelbagai spekulasi, ramai yang dah mula rasa takut atau paranoid nak naik kapal terbang. Jadi, aku rasa terpanggil ingin berkongsi penulisan daripada rakan facebook dan juga blogger, saudara...
  • Jumaat Terakhir Sebelum Bergelar Suami
    on Dec 5, 2013 in Personal
    Salam A'laik..Alhamdulillah hari ini aku diberi sedikit kesempatan dan kerajinan untuk update blog yang sudah lama terbengkalai. Janji tinggal janji konon nak kembali aktif berblogging sebelum ini. Tapi apakan daya aku sibuk dengan hal lain. Kumpul d...
  • Aku Hulur Tangan Nak Bersalam Dia Buat Bodoh
    on Oct 8, 2013
    Malam minggu yang lepas aku ke kedai makan ada meeting pasal bisnes. (Ceh. Poyo gila bunyi. Dah macam drama korporat kat tv.) Sampai je, dah ada 4 orang lelaki tengah tunggu kat meja. Dua orang tu aku memang kenal sebab kawan aku. Dua orang lagi aku...
  • Kenapa Hati Tidak Bahagia?
    on Sep 30, 2013 in Tazkirah
    Sesetengah orang sering merungut:“Kenapalah dengan aku hari ni, asyik nak terjatuh je”“Sakit betul la hati tengok muka dia”“Menyampah betul..asyik dia je yang dapat”“Hari ini hari malang akulah…”“Kenapa hari ini rasa macam nak mar...
  • Kaut Untung Atas Penderitaan Mangsa Perang?
    on Aug 20, 2013 in Komen Isu
    Untuk makluman pembaca yang masih belum tahu, aku ada menjalankan perniagaan tshirt secara online. Kebanyakan design yang aku create adalah berkisarkan isu semasa. Antaranya design yang melibatkan krisis peperangan di Gaza, Syria dan Mesir. Sebenarny...
  • Maksud Lambang Helang Pada Bendera Mesir
    on Aug 20, 2013 in info
    ADA ORANG CAKAP SIMBOL HELANG PADA BENDERA EGYPT TU AGENDA YAHUDI DAN AMERIKA?Ok, meh nak bagi sikit info berkenaan logo tu.1. Lambang negara Mesir adalah helang emas dengan kepala menghadap kanan (sudut pandang helang).2. Lambang ini disebut "Helang...
  • R4BIA : Maksud Simbol 4 Jari
    on Aug 18, 2013 in Isu Semasa
    Mungkin ada di antara kita yang masih tertanya-tanya kenapa ramai pengguna media sosial mula menukar avatar simbol 4 jari seperti di atas dan mula menggunakan hashtag #R4BIA? Apakebenda R4BIA tu? 1. Dalam bahasa Arab, Rabi'ah/arba'ah bermaksud Emp...
  • Konflik Mesir : Fakta Penting dan Punca Pergolakan Berlaku
    on Aug 17, 2013 in Isu Semasa
    Berikut saya kongsikan beberapa fakta penting berkaitan krisis pergolakan yang sedang berlaku di Mesir sekarang ini, untuk tatapan dan pengetahuan anda semua.Fakta 1 Penglibatan tentera dalam mencorakkan sejarah Mesir moden bukanlah sesuatu yang baha...
Loading Comments...

Comments

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Close